Albanese moordenaar uit Geluwe riskeert drie jaar extra celstraf

Erjon Sejdiraj verscheen voor de rechtbank in Ieper. © (Foto LK)
Laurens Kindt

Erjon Sejdiraj, de 40-jarige Albanese moordenaar die jarenlang een dubbelleven leidde in Geluwe, riskeert drie jaar extra celstraf omdat hij hier jarenlang leefde onder een valse identiteit. De man zit momenteel een celstraf van 17 jaar uit voor de moord op een prostituee in Italië.

In maart 2000 belandde Sejdiraj in België nadat hij een maand voordien in Italië deelnam aan een moord op een Ecuadoraanse prostituee. De man nam een valse identiteit aan en leerde hier een Vlaamse vrouw kennen, met wie hij uiteindelijk drie kinderen heeft.

In 2015 werd hij echter opgepakt en kwam zijn dubbelleven uit. Het Italiaanse gerecht had een internationaal aanhoudingsbevel uitgeschreven nadat de man in Italië veroordeeld was tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de prostituee. Erjon Sejdiraj werd overgeleverd aan Italië en kreeg er in een nieuw proces uiteindelijk 17 jaar celstraf opgelegd. Die straf mag hij in België uitzitten.

Het parket van Ieper wil daar nu nog drie jaar extra celstraf bij wegens valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken, valse naamdracht en oplichting. “Zijn identiteitskaart, zijn rijbewijs, de aankoopakte van zijn huis, zelfs zijn huwelijkscontract: alles is vals. Hij heeft continu gebruik gemaakt van die valse stukken”, meent het parket.

De advocate van Erjon Sejdiraj betwist de valsheden niet, maar ontkent dat er sprake is van oplichting. “Men zegt dat hij zijn echtgenote opgelicht heeft, maar dat klopt niet. Zij en de kinderen steunen hem nog altijd en missen hem enorm. Ze bezoeken hem zoveel mogelijk en hopen dat hij zo snel mogelijk naar huis komt”, pleitte meester Joke Vanbelle. Ze las ook een brief van de echtgenote en de kinderen voor aan de rechtbank.

Vonnis op 12 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier