Advocaten bisdom: "Ivo Poppe kon andere keuzes maken"

30/01/18 om 15:00 - Bijgewerkt om 14:58

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, zijn de pleidooien begonnen. Advocaten Jan en Sarah Leysen uit Kortrijk treden op voor het bisdom Brugge. "Ivo Poppe doet alsof hij moest kiezen tussen mensen doden of ze laten lijden. Er waren andere mogelijkheden", stelden de raadslieden.

Jan Leysen begon zijn pleidooi door uit te leggen waarom het bisdom zich burgerlijke partij stelde. "Omdat Ivo Poppe twee feiten gepleegd heeft toen hij al diaken was, werknemer van het bisdom dus. Omdat men hier doet alsof het katholieke geloof geen antwoord heeft op het zware lijden van mensen. En omdat de geloofsgemeenschap geschokt is wanneer ze hoort dat iemand, een geestelijke, mensen doodt en ze achteraf een kruisje op het voorhoofd geeft met de woorden 'God zegene en beware u'. Het geloof is hier misbruikt als een alibi om de feiten te plegen", stelde advocaat Leysen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!