Advocaten AZ Delta over Ivo Poppe: "Niemand mag voor God spelen"

30/01/18 om 15:57 - Bijgewerkt om 15:56

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, hebben de advocaten van het AZ Delta hun pleidooi gehouden. "Ivo Poppe heeft het recht in eigen handen genomen. Niemand mag voor God spelen", klonk het.

Het gros van de feiten pleegde Ivo Poppe als verpleger in het vroegere Sint-Jorisziekenhuis in Menen, dat nu tot de koepel AZ Delta behoort. Volgens Thierry Vansweevelt, advocaat voor het AZ Delta, was dat ziekenhuis een christelijk hospitaal dat veel waarde hecht aan het principe van de fysieke integriteit. "Je beslist als patiënt of je een medische ingreep ondergaat of niet. Sinds 2002 beslis je ook zelf of je euthanasie aanvraagt of niet. Elke patiënt mag kiezen hoe hij mag sterven. Wil je wel of niet behandeld worden? Pijnbestrijding? Euthanasie? Het kan. Maar hier heeft Ivo Poppe het recht in eigen handen genomen en dat aanvaarden wij niet. Niemand mag voor God spelen. Hij heeft die patiënten het recht ontnomen om te kiezen hoe ze wilden sterven en hij heeft h...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!