Advocate kippenbedijf Pyfferoen : “Controles zijn in elke vestiging bezig”

Sofie Bollaert, advocate van het kippenbedrijf Pyfferoen. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

Inspecteurs zijn in elke vestiging van het geviseerd kippenbedrijf Pyfferoen bezig met controles. Dat bevestigt Sofie Bollaert, de raadsman van het bedrijf. “De zaakvoerders verlenen alle medewerking.”

Dinsdagmorgen reageerde het kippenbedrijf Pyfferoen, dat zes vestigingen in de regio Wingene, Ruddervoorde en Koolskamp telt, op de wansmakelijke beelden van Animal Rights, die gisteren werden verspreid. “Gisteren was er hier inspectie in de vestiging in de Herstbergveldstraat, waar de beelden werden gemaakt. Momenteel zijn de inspecties nog volop bezig in de andere vestigingen. De zaakvoerders zijn ook ter plaatse.”

“Het bedrijf telt in totaal zes vestigingen, met hier aan de Hertsbergveldstraat alleen scharrelkippen. In andere legkippen en moederkippen. De zaakvoerders verlenen hun volle medewerking aan het onderzoek. Daarna wordt een objectief verslag gemaakt. We wachten die resultaten af vooraleer we verdere commentaar zullen geven. Het klopt dat deze beelden hier zijn gemaakt.” Dieper op de zaak wilde de advocate niet ingaan. “We wachten het onderzoek van de inspectie af.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier