Advocate An Govers: "Ivo Poppe is geen monster"

31/01/18 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:13

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, zit het pleidooi van de verdediging erop. Volgens advocate An Govers neemt Ivo Poppe zijn verantwoordelijkheid. "Hij heeft meteen bekend en doet dat tot vandaag. Ivo is geen monster", klonk het.

Advocate An Govers, in een vorig leven medewerkster van Vlaanderens bekendste assisenpleiter Jef Vermassen, stelde bij het begin van haar pleidooi dat het proces-Poppe een atypisch proces is. "Normaal zijn er hopen materiële bewijzen waarbij de beschuldigden nog ontkennen. Dat is hier niet het geval. Hier zijn er geen materiële bewijzen en wij bekennen. Maar is Ivo Poppe een mythomaan, een sluwe vos? Neen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid. Het is ook een atypisch proces omdat de feiten al zo lang geleden gebeurd zijn. Dat heeft ontegensprekelijk een impact op de herinneringen aan de feiten. Ik geloof oprecht dat er bij Ivo Poppe in zekere mate sprake is van verdringing, het wegduwen van die feiten om zich staande te kunnen houden in zijn familie en in zijn parochie. Dat maakt van hem geen monster. Die feiten duwde hij weg door de voordeur, maar ze kwamen binnen via de achterde...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!