Advocaat verwijst in drugsdossier naar aanpak Grensleie in moordzaak Caroline Vyncke

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag de debatten in een drugsdossier met zeven beklaagden heropend.

Door een veranderde samenstelling van de zetel, moet de zaak hernomen worden. De nadruk bij de verdediging werd gelegd op het gevoerde onderzoek.

Op 24 maart konden alle betrokken partijen al uitgebreid pleiten. De verdediging stelde toen grote vragen bij de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het bewijsmateriaal. Er zouden vreemde dingen aan de hand zijn met de observaties. Die zijn zogezegd door burgers uitgevoerd, maar heel gedetailleerd en met redeneringen die inzicht in de zaak vergen.

De twee agenten die de zaak onderzochten, zijn ook werkzaam in politiezone Grensleie, terwijl de feiten zich afspeelden in het gebied van politiezone Vlas. Het initieel rapport bevat volgens de verdediging informatie die niet via het forum kon verkregen zijn.

Verdedigend raadsman Filip De Reuse benadrukte die twijfel nogmaals, verwijzend naar het in opspraak gekomen onderzoek rond de moord op Caroline Vyncke. “Ik maak me de bedenking, afgaand op de kritiek die de afgelopen weken gerezen is rond de politiezone Grensleie, dat onze piste niet zo ondenkbaar is. De politie is niet altijd zo correct”, aldus De Reuse. Verder handhaafde hij zijn eerder pleidooi, zo ook zijn confraters.

De beklaagden riskeren straffen van een voorwaardelijke celstraf tot 37 maanden effectief.

Uitspraak op 2 juni.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier