Advocaat Leko: “Wraking onderzoeksrechter is goed nieuws voor Ivan”

Mogelijks start Ivan Leko nu een procedure voor de geleden imagoschade. © BELGA
Laurens Kindt

De advocaat van Ivan Leko, Walter Van Steenbrugge, noemt de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin in ‘Operatie Propere Handen’ goed nieuws voor zijn cliënt Ivan Leko, trainer van Club Brugge. Ivan Leko belandde een nacht in de cel en is momenteel vrij zonder voorwaarden. Hij werd wel in verdenking gesteld van witwaspraktijken.

Advocaat Hans Rieder, die optreedt voor scheidsrechter Bart Vertenten, vroeg de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin omdat die ook actief was bij de Voetbalbond. Het hof van beroep in Antwerpen volgde de procedurepleiter in die redenering en haalt de onderzoeksrechter nu van het onderzoek.

De kans bestaat dat advocaat Rieder nu ook alle onderzoeksdaden die de gewraakte onderzoeksrechter stelde, gaande van telefoongesprekken tot huiszoekingen, nietig wil laten verklaren. Als dat gebeurt, rijst de vraag welk bewijsmateriaal er nog overblijft en of het onderzoek geen lege doos geworden is.

Er was al heel weinig concreet bewijs dat men ons kon aanwrijven in het kader van die beschuldiging van witwas. Mogelijk schiet daar nu niets meer van over. We zullen zien, maar dit is alvast goed nieuws voor Ivan Leko en voor Club Brugge”, zegt advocaat Walter Van Steenbrugge in een reactie aan KW.be.

Hij blijft erbij dat er mogelijk nog een procedure komt om voor Ivan Leko en Club Brugge een schadevergoeding te vragen voor de geleden imagoschade. “De reputatieschade voor Ivan Leko en de club is enorm. Die nacht in de cel heeft een ware hetze ontketend. We beraden ons al een tijdje over eventuele stappen daartoe, maar we hadden gewacht op een uitspraak over de wraking van de onderzoeksrechter. Nu dat van de baan is, kan het snel gaan”, klinkt het.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier