Advocaat Geert Vanweehaeghe kondigt klacht aan tegen onderzoekers

© BELGA
Redactie KW

Meester Frank Scheerlinck reageerde verbolgen op het feit dat enkele cruciale passages niet waren opgenomen in de transcriptie van het verhoor na de reconstructie.

Op het assisenproces over de moord op Caroline Vyncke (42) heeft de verdediging van Geert Vanweehaeghe (37) aangekondigd klacht te zullen indienen tegen de onderzoekers.

Op het einde van de reconstructie kwam het tot een gesprek tussen de wetsdokter, de onderzoeksrechter en Geert Vanweehaeghe. Tijdens dat gesprek wijzigde de beschuldigde zijn verklaringen. Waar hij eerst beweerde dat het slachtoffer op het mes was gevallen, gaf hij uiteindelijk toe dat hij nog een tweede steek had toegebracht.

De verdediging is van oordeel dat de wetsdokter en de onderzoeksrechter wel heel suggestieve vragen stelden. Bovendien blijken bepaalde passages geen deel uit te maken van de transcriptie van het gesprek. Voorzitter Koen Defoort zou eerst een kopie van de geluidsopname bezorgen aan alle partijen, maar het is nog niet duidelijk of hij die bevoegdheid effectief heeft.

“Ten behoeve van de jury wil ik al zeggen dat het onze bedoeling is om klacht neer te leggen tegen de onderzoekers, maar ik ga daar later meer over zeggen”, aldus meester Frank Scheerlinck, advocaat van Vanweehaeghe.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier