Advocaat Filip De Reuse: "Ivo Poppe had een dramatische jeugd"

31/01/18 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:54

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, is de verdediging aan haar pleidooi begonnen. Advocaat Filip De Reuse uit Roeselare nam als eerste het woord. "Zijn dramatische jeugd heeft sporen nagelaten", klonk het.

Strafpleiter Filip De Reuse richtte zich meteen tot de jury: "Wij gaan u niet misleiden, maar sta ons toe. De waarheid is hier geweld aangedaan. Het pleidooi van de verdediging is er eentje voor nuance. We gaan onze verantwoordelijkheid niet ontlopen. Wij hebben altijd gezegd dat Ivo Poppe grenzen heeft overschreden en dat dit juridisch gekwalificeerd kan worden als moord. Hij weet wat hij gedaan heeft en hij heeft dat van dag één al gezegd. Op assisen kan je niet verbergen wie je bent. Je kan dat geen twee weken volhouden. U moet oordelen over de mens, niet over de verpleger of de diaken. Ivo Poppe is meer dan die twee functies."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!