Achttien maanden effectief voor diefstal van 38 flessen whisky

13/11/17 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 48-jarige Brusselaar veroordeeld tot 18 maanden effectieve celstraf voor enkele diefstallen.

Achttien maanden effectief voor diefstal van 38 flessen whisky

© Getty Images/iStockphoto

Charly L. werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van maar liefst 38 flessen whisky. Zijn Marokkaanse kompaan kreeg tien maanden effectief.

Op 10 december 2016 probeerde de beklaagde maar liefst 38 flessen whisky ongezien mee te nemen uit de Carrefour in Sint-Kruis Brugge. De flessen van het Amerikaanse merk Jack Daniel's hadden een totale waarde van ongeveer 900 euro. De Brusselaar werd op heterdaad betrapt aan de kassa. Hij verklaarde dat hij de feiten pleegde om zijn drugsverslaving te kunnen betalen. In die periode gebruikte L. immers twee gram heroïne per dag. Het was nota bene zijn Marokkaanse drugsdealer die hem die bewuste dag naar Brugge voerde.

Charly L. werd na anderhalve maand voorhechtenis vrijgelaten, maar belandde door nieuwe diefstallen terug in de gevangenis. Daardoor moest hij zich onder andere ook verantwoorden voor het stelen van enkele laptops bij Fnac in Antwerpen.

De beklaagde liep in het verleden al een hele reeks veroordelingen op. Het openbaar ministerie vorderde daarom een effectieve gevangenisstraf van twee jaar. De verdediging vroeg tevergeefs om een straf met uitstel.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!