Achttien maanden cel voor cannabisdealer uit Waregem

Redactie KW

Een 25-jarige cannabisdealer uit Waregem is door de strafrechter in Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een boete van 8.000 euro. De periode van zeven maanden die hij in voorhechtenis zat, telt als effectieve celstraf, van de 8.000 euro boete moet hij er 1.200 euro betalen.

Bij een huiszoeking op 27 september 2018 vond de politie in de woning van Glenn P. meteen 21 gram cannabis. Een verdere zoektocht leverde 505 gram verborgen achter een paneel, nog eens 377 gram in de badkamer, twee gsm-toestellen en weegschaaltjes op.

Eén van de gsm-toestellen zat verstopt achter een plint. Ontkennen dat hij drugs verkocht, kon Glenn P. niet meer. Hij vertelde tijdens zijn verhoor dat hij nog maar drie weken begonnen was. De drugs die gevonden was, waren de restanten van één kilogram cannabis die hij zelf had gekocht, zo verklaarde hij. Volgens de openbare aanklager bleek uit verhoren van afnemers en telefonie-onderzoek dat hij al langer dealde. P. is geen onbekende voor het gerecht. Hij liep eerder al veroordelingen voor drugs, afpersingen en een diefstal met geweld op. Als hij uit de cel wil blijven, zal hij enkele voorwaarden moeten volgen. De rechter verklaarde 1.029 euro drugsgeld verbeurd. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier