Acht verdachten naar strafrechter voor ramkraak in Knokke-Heist

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft acht Roemeense verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen voor een hele reeks inbraken.

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De bende zou ook verantwoordelijk zijn voor een dubbele ramkraak in Knokke.

In de nacht van 11 op 12 april 2017 reed een jeep in op de vitrine van de Louis Vuitton-winkel in de Kustlaan in Knokke. De daders maakten handtassen, juwelen en parfum buit. Het grootste deel van de buit, onder andere 150 handtassen, werd teruggevonden in een van de vluchtwagens. Even voordien had in dezelfde buurt al een mislukte ramkraak bij een juwelier plaatsgevonden. In totaal werden zeker vier verschillende wagens gebruikt.

Kort na de feiten kon de politie een 36-jarige verdachte inrekenen in Knokke. Hij werd met de hulp van een politiehond gevonden in de struiken. De man beweerde dat hij een lift had gekregen van een vrachtwagenchauffeur, die hem dan net voor zijn arrestatie zou hebben afgezet. In de loop van de volgende maanden werden nog meerdere verdachten ingerekend. Naast de ramkraken kon de bende ook gelinkt worden aan een hele reeks inbraken in handelszaken.

In totaal zullen acht Roemenen zich binnen enkele weken voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Vijf verdachten blijven minstens tot aan hun proces in de cel. Het onderzoek naar andere mogelijke verdachten wordt ondertussen verdergezet.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier