Acht procent bezoekers Skankerz in Oostende had drugs bij

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Op het muziekevenement Skankerz, dat op vrijdag 1 februari plaatsvond op de hippodroom in Oostende, bleken 40 van de 502 gecontroleerde aanwezigen in het bezit van drugs.

De Oostendse politie hield een drugscontrole op Skankerz met de hulp van de drugshond. 502 aanwezigen werden gecontroleerd en na een positieve reactie van de drugshond werden 62 mensen gefouilleerd. 40 onder hen – bijna 8 procent van alle gecontroleerden – waren in het bezit van verdovende middelen, onder wie negen minderjarigen.

“Er werd voor een totaalbedrag van 4.375 euro aan onmiddellijke minnelijke schikkingen uitgeschreven. Aan het einde van de actie trof de politie nog een persoon aan die in het bezit was van 15 hoeveelheden synthetische drugs, klaar voor verkoop. Er volgde een huiszoeking, waarbij iets meer dan 400 g van dezelfde drugs werd gevonden, met aanwijzingen van verkoop. Daarop werd de verdachte gearresteerd.

“Intens anti-drugsbeleid”

“Zoals in het bestuursakkoord van onze vernieuwingscoalitie staat, voeren we in samenwerking met de politie en alle andere actoren een intens anti-drugsbeleid”, zegt burgemeester Bart Tommelein. “Tegen drugdealers treden we keihard op. Dankzij gerichte controles door de politie houden we het Oostendse uitgangsleven veilig voor iedereen.”

De politiezone Oostende zet geregeld in op drugscontroles tijdens acties en evenementen, maar ook dagelijks tijdens controles van voertuigen. Drugscontroles op acties en evenementen worden georganiseerd in samenwerking met de hondenbrigade van de zone. In totaal telt de zone zeven politiehonden, vijf patrouillehonden en twee drugshonden.

“Blijvend controleren”

“Ik sta 100 procent achter een positief uitgaansklimaat en de vele leuke aspecten die aan dergelijke evenementen verbonden zijn. Net om die leefbaar te houden en te garanderen dat dit ook in de toekomst mogelijk blijft, moeten we blijvend inzetten op deze controles“, vindt korpschef Philip Caestecker. “Zo kunnen onze jongeren op een veilige en gezonde manier blijven genieten van de vele evenementen die Oostende te bieden heeft.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier