Acht maanden cel voor inbraak in lokaal Scouts Tilleghem in Sint-Michiels

Redactie KW

De man had ook heel wat materiële schade aangericht. Zo stampte hij veiligheidsdeuren in, sloeg hij ruiten stuk en beschadigde hij de poort.

Een 38-jarige Bruggeling heeft acht maanden celstraf gekregen voor een inbraak in het lokaal van de scoutsgroep Tilleghem in Sint-Michiels. Op 19 september vorig jaar zag een groenarbeider rond 16.30 uur een man wegvluchten uit het lokaal langs de Sint-Michielslaan. Hij belde de politie en die kon de dader, Guy A., even verderop bij de kraag vatten. In zijn zakken stak 726 euro die hij uit een kistje in het scoutslokaal gestolen had. Dat waren de inschrijvingsgelden van de leden.

De man had ook heel wat materiële schade aangericht. Zo stampte hij veiligheidsdeuren in, sloeg hij ruiten stuk en beschadigde hij de poort. De scoutsgroep had zich burgerlijke partij gesteld en een schadevergoeding gevraagd van 10.000 euro. Maar die werd donderdag afgewezen omdat de scoutsgroep als feitelijke vereniging geen rechtspersoonlijkheid heeft. “We kunnen die schadevergoeding wel nog via een burgerlijke procedure recupereren”, aldus de advocaat van de scoutsgroep.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier