Aanhoudingen voor diefstallen met geweld in Knokke-Heist en Oostende

Redactie KW

Op 18 oktober werden twee personen (K.F. en K.M.) gecontroleerd in Oostende. Zij bleken illegaal in het land te zijn.

Eén van hen (K.F. uit Irak, 32 jaar) werd herkend als mogelijke dader van minstens één diefstal met geweld in Knokke-Heist. Op 9 september werd in Knokke-Heist een 58-jarige man door twee personen gevolgd toen hij van de tram afstapte. Ze vroegen hem eerst wat geld maar begonnen hem direct te slaan en te schoppen, waarna ze hem van zijn GSM beroofden. Eén verdachte (M.F. uit Libië) werd enkele dagen later gearresteerd en werd door de onderzoeksrechter aangehouden (hij verblijft nog steeds in voorlopige hechtenis). De andere verdachte K.F. uit Irak werd dus op 18 oktober in Oostende gearresteerd en werd ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

K.F. bleek overigens ook in aanmerking te komen voor een diefstal met geweld die kort daarvoor (op 18.10.2018) in Oostende had plaatsgevonden. Een 43-jarig slachtoffer uit Torhout werd in een herberg in Oostende aangesproken door een persoon en werd meegelokt naar het Maria Hendrikapark. Daar werd hij aangevallen door meerdere personen, en werd er geslagen en geschopt. Ondertussen werden zijn zakken doorzocht, waarbij zijn GSM en portefeuille werd gestolen. Toen K.F. werd aangetroffen had hij de gestolen goederen op zak.

De andere transmigrant (K.M. uit Irak) werd evenzeer gearresteerd omdat hij mogelijks in aanmerking zou kunnen komen voor een woninginbraak in Gistel van februari dit jaar. Het raam van de woning in Gistel werd kapotgeslagen, waarna de woning werd doorzocht en onder andere laptops werden gestolen. K.M. verklaarde gisteren eerst meerderjarig te zijn, maar toen hij werd gearresteerd paste hij die verklaring aan naar ‘minderjarig’. Een botscan wees uit dat de man duidelijk meerderjarig was. Ook K.M. werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

(MB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier