70-jarige met uitgebreid strafblad trok buurman hardhandig uit zijn rolstoel

Redactie KW

Een 70-jarige Bruggeling heeft in de Brugse rechtbank vier maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn mindervalide buurman.

De feiten speelden zich af aan ‘t Groenhof in Sint-Michiels. Op 1 juli 2014 kruisten Roger M. en zijn buurman Dirk B. elkaar op het voetpad. Omdat Dirk B., een mindervalide zeventiger die zich met een elektrische rolstoel verplaatst, de doorgang versperde kwam het tot een heftige discussie waarbij M. zijn buurman van zijn rolstoel trok. De man hield daar twee breuken aan over. Volgens M. probeerde het slachtoffer hem eerst met zijn wandelstok te slaan en was er dus sprake van wettige zelfverdediging.

Maar volgens de rechter was daar geen sprake van. Roger M. heeft zijn verleden niet mee. De man liep in zijn leven liefst 17 correctionele veroordelingen op voor onder meer oplichting, geweldpleging, aanranding van minderjarigen, bedreigingen en openbare zedenschennis. Wellicht gaat de man in beroep tegen zijn nieuwe veroordeling.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier