6 maanden effectief en geldboete voor cafébazin uit Blankenberge

27/12/17 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:57

De 54-jarige Sonja B. liet twee arbeidsongeschikte mannen in haar café werken. Het Openbaar Ministerie had een exploitatieverbod gevorderd, maar daar ging de rechter niet op in. Wel veroordeelde de Brugse correctionele rechtbank de cafébazin nog tot 9.600 boete.

6 maanden effectief en geldboete voor cafébazin uit Blankenberge

Sonja B. heeft de zware straf te danken aan haar uitgebreid strafblad. © iStock

Op 11 februari voerde de RSZ een controle uit in een sfeer- en eetcafé in de Albert Ruzettelaan in Blankenberge. T.V. stond achter de bar bestellingen klaar te zetten, maar vluchtte naar de privévertrekken toen de inspecteurs zich legitimeerden. De inspecteurs herkenden de man van eerdere controles in 2015. Bovendien hadden ze eerder op die avond vanuit hun wagen al gezien hoe T.V. in het café werkte.

Zaakvoerster Sonja B. was op dat moment in de keuken borden aan het dresseren. De controleurs troffen daar ook R.D. aan, die biefstukken stond te bakken. Net als T.V. bleek de man bij het RIZIV bekend als arbeidsongeschikt. Beide werknemers waren ook niet via Dimona gemeld bij de RSZ. Sonja B. was bij de RSZ zelfs helemaal niet gekend als werkgever, maar bleef de inbreuken toch ontkennen.

Uitgebreid strafblad

Bij het bepalen van de strafmaat verwees de rechter naar het uitgebreide strafblad van de beklaagde. Naast elf veroordelingen door de politierechtbank werd B. al twee keer eerder veroordeeld voor sociale inbreuken. Daarnaast liep ze onder andere ook al tegen de lamp voor ongedekte cheques, oplichting en het niet-naleven van het rookverbod.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!