37 maanden cel voor dealer van 10 kilo heroïne

26/07/18 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:44

De Brugse correctionele rechtbank heeft een dertiger uit Oostende veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf, waarvan 17 maanden met uitstel, voor de invoer en de verkoop van 10 kilogram heroïne. Sven B. moet ook een verbeurdverklaring van maar liefst 261.900 euro ophoesten.

37 maanden cel voor dealer van 10 kilo heroïne

Een groot onderzoek van de politiezone Kouter leidde in het najaar van 2017 tot de arrestatie van twee belangrijke leveranciers uit Rotterdam. De neven El M. zouden allerhande drugs geleverd hebben aan een heleboel West-Vlaamse dealers. Onlangs werden de kopstukken en vier koeriers door de raadkamer naar de correctionele rechtbank verwezen.

Ook Sven B. kocht zijn heroïne bij de ondertussen beruchte Rotterdammers. Op vijf jaar tijd zou hij op die manier ongeveer 10 kilogram heroïne ingevoerd hebben. Een deel van die drugs werd door Stefaan D. doorverkocht in Oostende. D. werd bij verstek veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel.

De verdediging legde uit dat B. de eerste jaren gewoon optrad als koerier. "In ruil kreeg hij wat heroïne en betaalde hij de schulden aan zijn eigen dealer af", aldus meester Kris Vincke. Later ging hij wekelijks op eigen houtje naar Rotterdam, maar verkocht hij de drugs naar eigen zeggen vooral aan vrienden. Voor heroïne van de laagste kwaliteit vroegen de neven El M. 10 euro per gram, terwijl de beklaagde de drugs doorverkocht aan 15 of 20 euro per gram. De advocaat van Sven B. drong met succes aan op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!