27 jaar voor 'diaken des doods' Ivo Poppe

01/02/18 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:45

Het hof van assisen van de provincie West-Vlaanderen heeft Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die schuldig geacht werd aan oudermoord en vier moorden, veroordeeld tot 27 jaar cel. Het openbaar ministerie had een levenslange celstraf geëist, de advocaten van Ivo Poppe vroegen de jury om hun cliënt tot 'niet meer dan 15 jaar' te veroordelen.

De jury verklaarde Ivo Poppe woensdagavond al schuldig aan de oudermoord op zijn 90-jarige moeder Ivonna Vanhaverbeke in 2011 en aan de moorden op zijn 80-jarige schoonvader Gerard Vercaemer (2004) en zijn twee grootooms Maurice (79) en Leo (81) Vanhaverbeke in respectievelijk 1978 en 1986. Ook voor de moord op de 84-jarige Irma Parmentier in 1993 achtte de jury hem schuldig. Bij de pleidooien over de strafmaat stonden de openbare aanklager en de verdediging lijnrecht tegenover elkaar. De procureur-generaal zag geen verzachtende omstandigheden en vroeg een levensl...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!