22 vinken de kop afgetrokken in Houthulst: “Wie dit doet, is een onmens”

© Facebook
Redactie KW

In Houthulst werden 22 vinken dood teruggevonden met de kop afgetrokken. De dieren waren even voordien gestolen bij een vinkenier uit Sint-Kristoffel.

Woensdagmiddag hadden Kris Verslype en Babs Vansteenkiste, die op dit moment op reis zijn, een oproep gedaan op Facebook om te vragen wie meer weet over de diefstal van hun vinken in Sint-Kristoffel, een gehucht in Houthulst. Enkele uren later kregen ze te horen dat 22 van hun 27 dieren door een kennis dood teruggevonden werden in een bos in Houthulst. Ook de kooien zijn volledig vernield. Voor de vinkeniers is het al de tweede keer dat er vinken gestolen werden.

“Iemand die dagelijks langskwam om mijn dieren te verzorgen en te voederen, liet ons weten dat de vinken verdwenen waren”, vertelt Kris vanuit Turkije. “Ik had in totaal 27 vinken. Eentje hebben ze blijkbaar niet gezien, maar rest hebben ze allemaal meegenomen. Die ene die ze over het hoofd zagen, is teruggevonden in de tuin. Redelijk snel na ons bericht op Facebook kregen we al te horen dat de kapotgestampte kooien teruggevonden waren en even later werd ons verteld dat er 22 vinken dood teruggevonden werden in een plastic zak, brutaal vermoord. Ik had eerst nog het vermoeden dat de vinken doorverkocht zouden worden, maar dit tart alle verbeelding. Wie dit doet, is een onmens.”

Wat er met de andere vier vinken gebeurd is, is momenteel nog niet duidelijk. Van zodra het koppel terug in België is, gaan ze aangifte doen bij de politie die ondertussen wel al op de hoogte is van de feiten.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier