19-jarige dealer riskeert jarenlange gevangenisstraf

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Drie jonge Bruggelingen hebben zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het dealen van zeven kilogram cannabis en 700 gram cocaïne. Voor Arthur B. (19) werd een jarenlange effectieve gevangenisstraf geëist.

Bij huiszoekingen in andere dossiers werden in oktober en december 2016 drugs aangetroffen bij Guillian D. uit Brugge. Later werd duidelijk dat hij zich samen met Arthur B. en in mindere mate Niels A. bezighield met de verkoop van drugs. Om onder de radar te blijven, verliep alle communicatie via Snapchat. In totaal zouden de dealers minstens zeven kilogram cannabis en 700 gram cocaïne aan de man gebracht hebben. Het openbaar ministerie vorderde de verbeurdverklaring van 35.000 euro.

Agressief

Procureur Lode Vandaele merkte op dat het verhoor van de afnemers moeilijk verliep. Arthur B. zette zijn klanten immers onder druk om geen verklaringen af te leggen. In een ander dossier werd de jongeman van Armeense origine al tot 40 maanden effectieve celstraf veroordeeld. Tijdens dat proces stelde hij zich ook tegenover de procureur erg agressief op. Het openbaar ministerie vorderde deze keer een jarenlange effectieve celstraf. Voor Guillian D. en Niels A. werd respectievelijk 30 maanden effectief en twee jaar voorwaardelijk geëist.

De advocaten van alle beklaagden drongen aan op een straf met uitstel, gekoppeld aan strikte voorwaarden. Arthur B. nam ook zelf nog kort het woord. “Ik wil sorry zeggen voor mijn gedrag op de vorige zitting.” De rechter doet op 25 januari uitspraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier