16-jarige dader van steekpartij in Kortrijkse uitgaansbuurt in gesloten instelling

De feiten deden zich voor in 't Straatje, de uitgaansbuurt van Kortrijk. © a-EDB
Redactie KW

Bij een steekpartij in de Burgemeester Reynaertstraat begin februari raakten drie mensen gewond. Het parket van Kortrijk bevestigt nu dat een minderjarige en een 19-jarige dader opgepakt werden. De 16-jarige zit nog minstens een maand in de gesloten instelling van Everberg.

Op 4 februari gingen drie twintigers uit de ruime regio Kortrijk een avondje uit in de Burgemeester Reynaertstraat, ‘t Straatje in de volksmond. Een banale discussie met jonge mannen van Afghaanse afkomst liep op straat volledig uit de hand. Een van de jongens, een 16-jarige, trok een mes en haalde fors uit. De drie twintigers raakten allemaal zwaar gewond. Eén van hen lag een tijdlang op intensieve zorgen.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk communiceerde donderdag dat twee daders konden worden opgepakt. De ene, een 19-jarige werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter maar wordt niet aangehouden. Zijn rol bij de feiten zou beperkt zijn. De 16-jarige jongeman die de messteken uitdeelde werd op 22 maart gevat. Hij zit in de gesloten instelling van Everberg en moet daar minstens nog een maand blijven.

De politiezone Vlas kon mede dankzij camerabeelden de daders van de steekpartij identificeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier