14-jarige toont vuurwapen en vraagt waar hij kogels kan kopen: politie slaat hem in de boeien

© Tim Vansteelandt
Philippe Verhaest

Bizar tafereel aan de bushaven van het station in Roeselare. Een jongeman van 14 jaar vraagt een omstander waar hij kogels voor zijn vuurwapen kan kopen en neemt daarna de bus. De politie rekende hem in.

De feiten speelden zich rond 16.30-17 uur af, zegt Carl Vyncke van politiezone RIHO. “Een jongeman van 14 jaar sprak aan de bushaven achter het station van Roeselare een omstander aan en toonde die een vuurwapen”, klinkt het. “Hij vroeg erg rustig waar hij kogels kon kopen. Uiteraard kon die omstander daar niet op antwoorden, waarop de man zijn pistool opborg en doodleuk op de bus sprong.”

De politie werd verwittigd en ter hoogte van het Spillebad zette een inspecteur per motorfiets de achtervolging op de bewuste bus in. “In de Meiboomlaan, rechtover Roularta, kon de bus aan de kant gezet worden en werd de jongeman in kwestie in de boeien geslagen.”

Over zijn beweegreden is niks geweten. “Het gaat om een Roeselarenaar van Russische afkomst.” Het parket West-Vlaanderen onderzoekt de zaak. De jongeman is ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier