Oostende Zes maanden cel voor Middelkerkenaar die masturbeert op de bus

Een 40-jarige Middelkerkenaar is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf voor openbare zedenschennis. Voor de ogen van twee 17-jarige meisjes bevredigde J.J. zichzelf op een bus van De Lijn. Het openbaar ministerie had negen maanden cel gevorderd.

Oostende Vijf jaar cel voor Oostendse ouders die heroïne dealden met kind op achterbank

Een Oostends koppel is in de Brugse rechtbank zwaar gestraft voor drugshandel. S.R. (39) en haar partner D.D. runden een ware drugssupermarkt waar je terecht kon voor cocaïne, heroïne, speed, xtc en cannabis. Ze verkochten ook aan minderjarigen en liepen tegen de lamp terwijl ze aan de schoolpoort heroïne verkochten aan een tiener. Tot grote verbijstering bij de agenten zat hun tweejarig kind op de achterbank van hun wagen. Het kind werd intussen geplaatst.

Oostende Opnieuw aangestoken brand in Oostendse wijk Stene

In Oostende is een trailer uitgebrand in de wijk Stene. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. Het is al de tweede brand in de buurt in enkele weken. Begin april brandde nog een caravan uit 100 meter verderop. Ook dan werd de brand aangestoken.

Kortrijk Negen maanden extra celstraf voor valse pannenkoekenverkopers

Een koppel uit Kortrijk is voor de strafrechter tegen een extra effectieve celstraf van negen maanden en elk een boete van 800 euro opgelopen. Amper vrij na eerdere oplichtingspraktijken ronselden Nathalie L. (41) en Danny A. (57) geld door deur-aan-deur pannenkoeken voor het goede doel te verkopen. In werkelijkheid staken ze het geld in eigen zakken en was er van pannenkoeken geen sprake.

Kortrijk Alcoholverslaafd koppel terecht voor klappen en steekpartij

Een alcoholverslaafd koppel uit Kortrijk takelde in de nacht van 19 op 20 juli 2018 een vrouw stevig toe op haar appartement. Daarom stonden Cedric H. (46) en Hilde R. (52) voor de correctionele rechtbank in Kortrijk terecht. Het slachtoffer kreeg slagen, schoppen en steken van een mes te verwerken.

Veldegem Geldboete voor zwartwerk in feestzaal in Veldegem

De Brugse strafrechter heeft een 49-jarige vrouw uit Koksijde veroordeeld tot een geldboete van 24.000 euro, waarvan de helft met uitstel. De toenmalige uitbaatster van restaurant en feestzaal 't Ridderhof in Veldegem stelde mensen in het zwart tewerk en betaalde haar personeel niet correct uit.

Waregem Achttien maanden cel voor cannabisdealer uit Waregem

Een 25-jarige cannabisdealer uit Waregem is door de strafrechter in Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een boete van 8.000 euro. De periode van zeven maanden die hij in voorhechtenis zat, telt als effectieve celstraf, van de 8.000 euro boete moet hij er 1.200 euro betalen.

Kortrijk Dodo la Saumure riskeert acht jaar na aanhouding tien jaar cel voor prostitutienetwerk

Twee jaar nadat het voor de eerste keer was ingeleid voor de correctionele rechtbank in Kortrijk is de zaak rond de 70-jarige Franse pooier Dominique Alderweireld, ook gekend als Dodo la Saumure, behandeld. Hij riskeert tien jaar cel voor het uitbaten van een netwerk van prostitutiebars in Kuurne, Ronse en Doornik tussen 2009 en 2011. Naast Alderweireld stonden nog tien andere beklaagden en tien vennootschappen achter de geviseerde bars terecht. In totaal wil het gerecht een omzet van 596.000 euro verbeurd verklaard zien.

Nieuwpoort Gerecht blundert: doodslag op baby naar correctionele in plaats van assisen

Moord en doodslag: Hof van assisen of correctionele rechtbank? De verwarring blijkt nog steeds te bestaan, zelfs bij de magistratuur. De raadkamer van Veurne liet zich op een fameuze blunder betrappen en verwees de 24-jarige Bennet D. uit Nieuwpoort naar de correctionele rechtbank voor opzettelijke doodslag op zijn zes weken oude baby. Enig probleem: doodslag moet voor een assisenjury bepleit worden, oordeelde het grondwettelijk hof eind 2017.