10 nieuwe toestellen voor Noordzee Helikopters Vlaanderen

Redactie KW

Noordzee Helikopters Vlaanderen uit Oostende heeft 10 nieuwe helikopters besteld voor opdrachten in West-Afrika en Zuid-Amerika. Het bedrijf startte 15 jaar geleden met één toestel, maar heeft intussen een vloot van 22 heli’s en 2 vliegtuigen.

De gele vloot van Noordzee Helikopters Vlaanderen boven onze kust is al jaren een vertrouwd zicht. Veel kans dat het toestel op weg is naar een schip in volle zee om een loods aan boord te zetten. Maar nu de Vlaamse overheid investeert in een nieuwe vloot voor de beloodsing is de kans groot dat het bedrijf in de toekomst achter het net vist en die opdracht kwijtspeelt. Op het kabinet van Hilde Crevits, Vlaamse havenminister en bevoegd voor de maritieme dienstverlening, kan men geen uitsluitsel geven over de verdere samenwerking met Noordzee Helikopters.

Toch blijft zaakvoerder Eric Van Hal niet bij de pakken zitten. Hij bestelde tien nieuwe heli’s voor 150 miljoen euro. Het Oostendse bedrijf kreeg vorig jaar nog de Gazelle trofee van Trends als snelste groeier. Het gaat om een bijzondere bestelling zowel wat het type helikopter betreft als het aantal. Het eerste toestel wordt eind volgend jaar geleverd. De totale levering is gespreid over twee jaar. Vier toestellen zouden nu al zo in het buitenland aan de slag kunnen.

10 nieuwe toestellen voor Noordzee Helikopters Vlaanderen

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier