Roeselare Roeselare treedt toe tot Statiegeldalliantie

Als het van CD&V-raadslid Tom Vandenkendelaere afhangt, moet Roeselare straks deel uitmaken van de Statiegeldalliantie. De recente zwerfvuilactie was voor hem de spreekwoordelijke druppel. De stad zal toetreden, zegt schepen Marc Vanwalleghem.

Torhout Torhout moet op zoek naar directeur cultuurcentrum

Karien Bardoel, sinds eind 2007 waarnemende directeur van het cultuurcentrum de Brouckere in Torhout, wil het rustiger aandoen. En dus moet het stadsbestuur op zoek naar opvolging voor haar functie. Gezocht: een nieuwe directeur voor het cultuurcentrum. Niet langer een waarnemende opdracht, maar een effectieve.

Tiegem Nieuw restaurant 't MAG opent maandagavond de deuren in Tiegem

't MAG is het nieuwe project van de uitbaters van 'het Moreelsgoed' in Westdorp in Tiegem. Het gloednieuwe restaurant bevindt zich in het voormalige koetshuis links van het bekende gastronomisch restaurant. De uitbaters openden op 25 maart om halfzeven 's avonds de deuren, de helft van de tafels zijn nu al gereserveerd. Het Moreelsgoed zal voortaan als feestlocatie afgehuurd kunnen worden.

Roeselare Vlaams Belang wil weten waar vermeende Roeselaarse Syriëstrijder is

Het kalifaat van de Islamitische Staat is zo goed als verwoest, maar Vlaams Belang is bezorgd wat er met de Syriëstrijders zal gebeuren. Ook een Tsjetsjeen uit Roeselare is naar het Midden-Oosten vertrokken, zegt de partij. "Die informatie klopt niet", aldus burgemeester Kris Declercq.

Roeselare Inval in cannabiswinkel blijft de gemoederen beroeren

De politie-inval in de cannabiswinkel De Farmerie roept een pak vragen op, vindt Vlaams Belang. Burgemeester Kris Declercq: "Zolang we geen informatie van de politie krijgen om maatregelen te nemen, zitten we juridisch geblokkeerd."

Wervik Leiekantwandeling nieuwe toeristische troef voor Wervik

Met de Leiekantwandeling heeft Wervik er een nieuwe toeristische troef bij. Het traject is 3,5 kilometer en loopt in lusvorm van het Nationaal Tabaksmuseum tot aan de Grauwe Zusterstraat en terug. De wandeling focust vooral op de Wervikse geschiedenis, kunst en architectuur. Zondagvoormiddag vond de officiële opening plaats.

Brugge Assebroeknaar niet veroordeeld voor dood van Brugse bodybuilder Steve Meulebrouck

De rechter in Ieper heeft een 38-jarige man uit Assebroek niet veroordeeld voor de dood van de 45-jarige Brugse bodybuilder Steve Meulebrouck uit Brugge. De familie van het slachtoffer schoof de schuld van het overlijden van de sporter in de schoenen van de dertiger, die Meulebrouck van doping had voorzien. De beklaagde werd echter niet gedagvaard voor onopzettelijke doding, enkel voor het bezit en de verkoop van verboden middelen.

Kortrijk Kortrijk maakt orgaandonatie online mogelijk

In Kortrijk kan iedereen die zich wil laten registreren als orgaandonor dat voortaan ook online doen. Kortrijk is daarmee de eerste stad in België waar dat mogelijk is. Een bezoekje aan het stadhuis is dus niet langer nodig.

Brugge Leerkracht Ter Groene Poorte riskeert jaar voorwaardelijk voor kus op de mond

Een leerkracht van de hotelschool Ter Groene Poorte heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid. De veertiger geeft toe dat hij een 15-jarige jongen op de mond kuste, maar houdt vol dat hij geen kwade bedoelingen had. Het openbaar ministerie vorderde een jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.