Wevelgem VIDEO - Burgemeester Wevelgem klaar voor looptocht van 100 kilometer naar Brussel

8 uur maandagmorgen: een tiental sportievelingen met oranje CD&V T-shirt, in loopuitrusting, huppelen nerveus op en neer op het bordes van het gemeentehuis. Verkiezingskandidaten Jan Seynhaeve (plaats 8 Vlaams parlement) en Kevin Defieuw (tweede opvolger Kamer van Volksvertegenwoordigers) staan klaar voor een looptocht van 100 kilometer richting Brussel waar ze hun strijdpunten symbolisch afleveren bij Wouter Beke.

Heule Roeselarenaar wint beker van België biljart

Zondag won Didier Goethals (48) uit Roeselare de beker van België biljart. Hij speelde de finale tegen Frederik De Moor (43) uit Machelen aan de Leie, zijn ploegmakker van KBC De Gilde Hoger Op Kortrijk, een club met lokaal in Heule.

Eernegem Moeder die zoontje vergiftigde stapt uit het leven

Er komt geen proces tegen de 28-jarige vrouw uit Eernegem die ervan verdacht werd haar driejarige zoontje te vergiftigen. De vrouw stapte afgelopen weekend thuis uit het leven. "Ik had nochtans de indruk dat het goed ging", aldus haar advocaat.

Film over Lernout&Hauspie in de maak

Angelo Tijssens schrijft momenteel aan een filmscenario over Lernout en Hauspie. Dat meldt Screen International at Cannnes, een van de dagkranten op het filmfestival in Cannes.