Aanpak verkeer wordt hét thema van de verkiezingen in Tielt

Aanpak verkeer wordt hét thema van de verkiezingen in Tielt

Tielt Redactie KW - Een grondige aanpak van de verkeers(on)leefbaarheid van Tielt. Dit is hét thema dat bovenaan staat in haast alle verkiezingsprogramma's. Het sluitstuk van de Zuiderring speelt daarin een sleutelrol, daar is weinig discussie over. Ander groot thema wordt uiteraard de collegesite, al lopen de meningen over de invulling van dat project uiteen.

Straks slagbomen voor taxi's aan het station van Brugge?

Straks slagbomen voor taxi's aan het station van Brugge?

Brugge Schepen Hilde Decleer (CD&V) pleit voor taxistandplaatsen met een slagboom aan het station van Brugge. Met dat 'Amsterdams' systeem hoopt ze incidenten zoals de schietpartij van afgelopen weekend te vermijden. Daarnaast wil ze een 'culturele bemiddelaar' voor allochtone taxichauffeurs én hoopt ze de Brugse Taxibond nieuw leven in te blazen.

"Was ik maar buiten, waar alles gebeurt"

Brugge Xavier Taveirne - Wat speelt er door het hoofd van iemand die dagelijks van Brugge naar Brussel pendelt? Xavier Taveirne gunt ons een blik in zijn ziel.

44 Fietsvedetjes doen menig wielertoerist blozen

44 Fietsvedetjes doen menig wielertoerist blozen

Jabbeke Ze zijn met 44 dames en knallen rond in mooie rode outfit. En ondertussen kunnen ze, vrouw zijnde, nog altijd wel kunnen keuvelen met elkaar. Maar vergis je niet, de Fietsvedetjes staan hun mannetje en doen menig wielertoerist blozen. Ja, (ook) omwille van de sportieve prestaties... de Op zondag 30 september organiseren ze voor de zesde keer hun 'Fietsvedetjes Tour'. Greetje Demeulenaere (46), Fleur Delvinquiere (39) en Joke Cathenis (45) vertellen honderduit over de liefde voor de fiets.

Unicum in West-Vlaanderen: samen tuinieren op parkeertoren in Oostende

Unicum in West-Vlaanderen: samen tuinieren op parkeertoren in Oostende

Oostende Samen groenten, kleinfruit en bloemen kweken op een parkeertoren, acht verdiepingen hoog, met uitzicht op de stad. Vanaf volgend voorjaar zal het kunnen op het parkeergebouw van de voormalige campus Sint-Jozef van het AZ Damiaan in de Nieuwpoortsesteenweg. Gillian Lowyck (29) en Lore Provoost (34) nemen het initiatief voor het project, dat 'Torenoogst' heet. Ze krijgen de steun van heel wat sociale organisaties en de stad. Ze vragen een subsidie aan de Vlaamse overheid. Mensen die mee willen tuinieren en uiteraard ook delen in de oogst, zijn meer dan welkom.