Nieuwpoort

Meer nieuws uit de regio Nieuwpoort

Deelgemeenten

Sint-Joris (Nieuwpoort), Ramskapelle

David Dehenauw: "Ik ben een workaholic van het ergste soort"

David Dehenauw: "Ik ben een workaholic van het ergste soort"

Oostende Hannes Hosten - "In deze hete zomer heb ik enorm veel gewerkt", zegt David Dehenauw (47), volbloed Blankenbergenaar en weerman bij VTM, RTL TVI en diverse radiostations. Maar om het geld is het hem niet te doen. "Ik draag dienstverlening hoog in het vaandel. Ik heb mijn carrière zeker niet gestolen, maar soms krijg je een duw die bepalend is voor je leven. En daar wil ik iets voor terugdoen."

Minder verloren gelopen kinderen aan de kust in augustus

Minder verloren gelopen kinderen aan de kust in augustus

Oostende Er zijn afgelopen zomer 1.708 kinderen verloren gelopen aan de kust. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). Na juli leken recordcijfers in de maak, maar het aantal verloren gelopen kinderen viel terug in augustus, vooral dankzij het meer wisselvallige weer.

Scholen aan de kust lopen leeg

Scholen aan de kust lopen leeg

Oostende Hannes Hosten - De scholen aan de kust lopen langzaam maar zeker leeg. Tegenover het jaar 2000 tellen de negen kustgemeenten Brugge niet meegerekend nu 21,2% minder leerlingen in het lager onderwijs en 13,1% minder in het secundair. Alle schoolbanken zitten sinds 1 september weer vol, maar het zijn er veel minder dan 20 jaar geleden. De vergrijzing van de kustregio laat zich ook in het onderwijs voelen. Onderwijsmensen ontkennen de problematiek niet, maar relativeren. "We zijn creatief", luidt het strijdvaardig.