The Black Heart Rebellion: "Hoogtepunt van een topzomer"

19/08/16 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

Om 11.40 uur mocht de eerste band er al aan beginnen op de tweede festivaldag. The Black Heart Rebellion mocht The Shelter openen. Ze deden dat met verve én met redelijk wat volk voor het podium, naar de norm.

The Black Heart Rebellion: "Hoogtepunt van een topzomer"

The Black Heart Rebellion speelde vrijdag al om 11.40 in The Shelter. "Zo vroeg hebben we nog nooit eerder gespeeld, maar het ging vrij vlot. Eens je op dat podium staat, ben je daar niet mee bezig. Er was bovendien al redelijk wat volk, toch voor dat uur van de dag. We zijn alvast tevreden over het optreden", aldus Pieter Uyttenhove, zanger bij The Black Heart Rebellion en afkomstig van Kortemark.

Het is de tweede keer dat de groep op Pukkelpop staat, in 2013 was de eerste keer. "Het blijft speciaal, maar de eerste keer waren er toch meer zenuwen. In België is het toch een van de grootste festivals waar we kunnen staan", klinkt het. "Ik ben sowieso een Pukkelpopganger en ben hier nog geweest los van de band. Er valt sowieso wel iets te ontdekken, je loopt mij hier sowieso de rest van het weekend ook nog tegen het lijf."

Nieuw materiaal

The Black Heart Rebellion: "Hoogtepunt van een topzomer"

Pukkelpop is een van de laatste shows van een drukke zomer. "We mochten al heel wat mooie dingen doen, van clubshows tot festivals. Zondag staan we bijvoorbeeld op Amplifest in Porto. In september zijn er nog enkele shows, maar daarna doen we het wat rustiger aan. Het is de bedoeling om dan aan nieuw materiaal te werken, want daar hebben we door de vele optredens amper tijd voor gehad. Of de combinatie niet te zwaar is met ons werk? Ondertussen zijn we elf jaar bezig en weten we perfect wat we aan elkaar hebben. We zijn blij dat we zowel de groep als ons werk hebben en die kunnen we perfect verzoenen", besluit Pieter.

(TD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!