KW brengt slechte gsm-ontvangst in kaart

Redactie KW

In juni gaat Krant van West-Vlaanderen na waar de gsm-verbinding in de provincie te wensen overlaat. Zelf last van slechte gsm-ontvangst? Meld het vóór 30 juni op www.kw.be/geenontvangst.

‘Ik ga moeten neerleggen.’ Het is het standaardzinnetje van Jeroen Verdonck (30) als hij – handsfree – aan het bellen is bij het binnenrijden van zijn dorp Abele. “Mijn maten weten het al, en anders wordt ons gesprek kort daarna toch afgebroken. Erg eigenlijk dat we het intussen allemaal gewoon zijn geworden, want normaal kun je dit toch niet noemen.”

Abelenaar Jeroen Verdonck, opgegroeid met de gsm, moest een vaste lijn installeren om thuis bereikbaar te zijn. Els Sticker heeft dan weer amper iets aan haar gsm in het centrum van Krombeke.
Abelenaar Jeroen Verdonck, opgegroeid met de gsm, moest een vaste lijn installeren om thuis bereikbaar te zijn. Els Sticker heeft dan weer amper iets aan haar gsm in het centrum van Krombeke.© Foto MD

Jeroen is lang niet de enige. Veel mensen zijn ook anno 2016 vaak niet goed bereikbaar op gsm, door een beperkte dekking van de eigen provider of, in grensgebieden, een te sterk signaal van een buitenlandse operator. In april nam de Poperingse gemeenteraad nog unaniem een motie aan om bevoegd minister De Croo op te roepen de eisen voor providers te verstrengen, zodat in landelijke gebieden en grensregio’s de gsm-dekking verbetert.

Dé aanleiding voor Krant van West-Vlaanderen om te onderzoeken hoe het voor de hele provincie zit. Op welke plaatsen is er slechte gsm-ontvangst? Hoeveel mensen hebben er last van? En wat zijn de gevolgen? Wij brengen het in kaart, met jouw hulp, op www.kw.be/geenontvangst.

(pjb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier