KLEUTER-KLASSE (4): de derde kleuters van De Vlieger in Rumbeke

29/04/15 om 14:23 - Bijgewerkt op 12/05/15 om 15:22

Kleuters uit alle hoeken van onze provincie laten hun creatieve duivels los op onze krant! Iedere week tonen we in deze rubriek het resultaat van deze piepjonge knutselaars. De pagadders van derde kleuterklas en hun juf Lies van De Vlieger in Rumbeke werkten met... letters. En in onze krant vind je er wel een paar...

Dag Krant van West-Vlaanderen!

Wij zijn de 26 enthousiaste, stoere, grappige, handige, slimme, soms knorrige maar meestal vrolijke kleuters van het derde kleuter in de Stedelijke Basisschool De Vlieger in Rumbeke.

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek hebben we in onze klas onlangs gewerkt rond het thema boeken. Toen hebben wij het onder andere gehad over de schrijver, de illustrator maar ook over de drukker! Juf heeft ons een beetje uitgelegd en verteld hoe dat ongeveer in z'n werk gaat. Niet makkelijk allemaal, maar we denken dat we het begrijpen.

Het thema werd later opengetrokken tot 'boeken vol met letters'. Dat was tof! We hebben een letterzoektocht gedaan op school, spelletjes met letterrupsen en hongerige lettermonsters en nog zoveel meer.

Namenkunstwerkje

Tijdens dat thema gingen wij aan de slag met kranten! Die staat vol met letters hé! We maakten een echt namenkunstwerkje. Juf heeft er extra gemaakt om aan jullie te bezorgen en ze heeft foto's genomen van de namenkadertjes die wij gemaakt hebben.

Als afsluiter van het thema hebben we op vrijdag een letterfeest gehouden. Wij mochten ons verkleden in een personage uit een boek of een eigen creatie rond letters. Onze juf Lies werd voor even een letterprofessor. We hebben ons geamuseerd hoor!

De klasfoto (die je in bijlage kan vinden) werd genomen tijdens het letterfeest. Schrikken hé, al die geletterde kleuters samen J

Veel lettergroeten van ons allemaal;

Jolien - Lucas - Wana - Emilia - Wiebe - Mie - Niaz - Odile - Michelle - Dylan - Noah - Marie - Flor - Neela - Arthur - Ilyana - Josse - Warris - Eline - Ella - Alessia - Jason - Matiz - Britt - Mathis - Lothar en juf Lies

(foto juf Lies)

Wil jij met je kleuterklas ook in deze rubriek schitteren? Neem De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, De Zeewacht, Kortrijks Handelblad of Brugsch Handelsblad mee naar je klas en laat je ukkepukjes erop los. Knip de kunstwerkjes uit en stuur ze op naar Krant van West-Vlaanderen, Tav Lieven Mathys, Meiboomlaan 33, 8800 Roeselare. Of neem er foto's van en mail ze samen met een mooie klasfoto en een woordje uitleg over je klas naar lieven.mathys@kw.be.