KLEUTER-KLASSE (1): de 3de kleuters van de Sint-Maartensschool

08/04/15 om 09:39 - Bijgewerkt op 20/05/15 om 14:30

NIEUWE RUBRIEK! Kleuters uit alle hoeken van onze provincie laten hun creatieve duivels los op onze krant! Iedere week tonen we in deze rubriek het resultaat van deze piepjonge knutselaars. De 3e kleuters van de Sint-Maartensschool in Loppem bijten de spits af. Juf Lieselotte en juf Bieke geven een woordje uitleg.

"De kleuters waren heel enthousiast toen we de krant weer bij hadden", licht het duo toe. "Onlangs stonden we nog in Het Brugsch Handelsblad met 'Later als ik groot ben'. We begonnen direct te brainstormen wat we konden doen. Als snel wilden heel wat kleuters een kuikentje of eitje knippen want we leren over Pasen in de klas. Ik had ook gezegd dat we een foto moesten opsturen naar jullie."

"Toen kwam iemand met het leuke idee om onze foto's van de aanwezigheidskalender op de eitjes en kuikentjes te kleven. Terwijl ze in de kranten aan het bladeren waren, wilden er enkele kleuters de voetballer of wielrenner uitknippen, met hun eigen hoofd erop vonden ze dit super."

Reuzeleuk werkje

"Ze waren ook op zoek naar alle letters van onze school en klas. Dat was een reuzeleuk werkje, grote letters en kleine letters zoeken. De paashaas moest er ook nog bij, die moest de juf uitknippen en de eitjes hebben ze er dan maar bijgetekend. Het was een leuke ochtend met het knutselen. Ze hadden leuke ideeën en iedereen was enthousiast."

"Bedankt voor het leuke idee! Op de klasfoto zie je alvast al onze enthousiast, fiere en creatieve kleuters."

Vele groetjes uit Loppem!

Juf Lieselotte en juf Bieke

Wil jij met je kleuterklas ook in deze rubriek schitteren? Neem De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, De Zeewacht, Kortrijks Handelblad of Brugsch Handelsblad mee naar je klas en laat je ukkepukjes erop los. Knip de kunstwerkjes uit en stuur ze op naar Krant van West-Vlaanderen, Tav Lieven Mathys, Meiboomlaan 33, 8800 Roeselare. Heb je een mooie klasfoto? Mail die samen met een woordje uitleg over je klas naar lieven.mathys@kw.be.