Polonaise, headbangen en veel handgezwaai bij Berlaen

05/08/16 om 22:06 - Bijgewerkt om 22:18

Wouter Berlaen, sinds 2011 door het muzikaal leven gaande als Berlaen, pakte De Voute in met groot gemak. Hij zong in het Zults en zelfs wij moesten moeite doen om hem te begrijpen, maar dat deerde het publiek niet om er een waanzinnig feest van te maken. "Nog nooit voor zo'n uitzinnig publiek gespeeld", was de slotconclusie van Wouter zelf.

Polonaise, headbangen en veel handgezwaai bij Berlaen

Polonaise? Check! Headbangen? Check! Handgeklap? Check! Veel meezingen? Check! Het dak eraf? Net niet, maar Berlaen wou het wel. Om maar te zeggen dat De Voute vrijdagavond even in vuur en vlam stond.

Voor het optreden vertelde hij ons nog dat hij vooral interactie wil met het publiek en dat bleek al snel. Tijdens de eerste nummers ging het nog vrij rustig, met tijdens 'Drei Letters' onder andere een ode aan wijlen Luc De Vos, een goeie vriend van Wouter Berlaen.

Op de banken

Tijdens het vierde nummer 'Ier in de midd'n' begon het hier en daar al wat te kriebelen om aan het dansen te slaan en de banken te laten voor wat ze waren, maar bij 'Z'he mij zoeu g'had', het vijfde nummer ging het helemaal los met zelfs iets dat leek op een polonaise.

"Nog nooit zo'n uitzinnig publiek gehad", liet Berlaen zich ontvallen. "Vijf keer zo zot als twee jaar geleden hier op Dranouter en dat was al het zotste wat we ooit hadden meegemaakt." Om maar te zeggen dat niet alleen het publiek genoot.

Hij had dan ook de grootste moeite om het publiek opnieuw stil te krijgen voor 'Den twijfel', "Het laatste luisterliedje, ik beloof het."

Delen

"De definitie van geluk? Dit optreden hier op Dranouter!"

Polonaise, headbangen en veel handgezwaai bij Berlaen

Daarna was er geen houden meer aan met een luid meegezongen 'Ik ben nie schui van ui', 'Ge zij were zat' en 'Brengt ui zuister mee', waar vooral de meisjes de toon zetten. Het laatste nummer is overigens een herwerking van 'Let's go all the way'.

Afsluiten deed hij met 'Oe ver'est nog', 'zoe'we nie were noar uis goan?'. Nee, bedankt! "Dit is de absolute definitie van geluk", vatte de singer-songwriter het tot slot passend samen.

Zo'n 24 uur geleden hadden we nog niet van Berlaen gehoord. Nu is het al dé verrassing van Dranouter 2016.

Voor het optreden hadden we een gesprek met Wouter, dat kun je hier lezen.

(TD)

Polonaise, headbangen en veel handgezwaai bij Berlaen

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!