Tom Gheeraert
Opinie

03/08/18 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:48

Het humeur van de festivalgangers werd op proef gesteld door onnodige wachtrijen

Zon, muziek en ambiance op de eerste dag van Festival Dranouter, maar ook een cashless betalingssysteem die met enkele kinderziektes kampt. Toch blijft iedereen opgewekt en vrolijk.

Festival Dranouter is donderdagavond van start gegaan onder een goed gesternte. Zon, muziek en ambiance... Wat wil je nog meer? Zoals ieder jaar op Dranouter was iedereen goed gezind, al werd het humeur wel enigszins op de proef gesteld door de onnodige wachtrijen aan de ingang en aan de stand van de drankbonnen.

Schuldige is wellicht het veelbesproken polsbandje waar een chip inzit. Daarmee kun je niet alleen drank en eten betalen (als je tenminste eerste 'bongs' oplaadt aan een bonnenstand of via een speciale app), maar je moet er ook mee in- en uitloggen als je op of van het terrein gaat.

Dat zorgde voor nogal wat vertragingen wanneer op piekmomenten veel mensen tegelijk het festivalterrein op wilden. Bovendien was ik getuige van een festivalganger die de toegang tot de festivalweide geweigerd werd omdat hij bij het buitengaan niet uitgelogd.

Het zijn enkele kinderziekten die onvermijdelijk verbonden zijn met de invoering van een nieuw systeem. Het is logisch dat zowel medewerkers als de festivalgangers-gebruikers gewoon moeten geraken aan het cashless betalen. Tegen zaterdag, doorgaans de drukste dag van het festival, zal het ongetwijfeld veel vlotter verlopen. Tot dan nemen we de vertragingen, zoals iedereen hier in Dranouter, op met een goed humeur en een glimlach op het gezicht. (TOGH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!