Live Herbeleef de laatste dag van Festival Dranouter: Festival lokte dit jaar 45.000 toeschouwers

06/08/17 om 12:47 - Bijgewerkt op 07/08/17 om 08:48

Festival Dranouter zit er helaas op. Zondag was het vooral uitkijken naar De Dolfijntjes die het festival mochten afsluiten. Wim Opbrouck en co staan steevast garant voor een feestje en we verwachten straks niets minder. Als verrassing gooiden ze 40 opblaasdolfijnen in het publiek. Herbeleef hier de laatste festivaldag.

Herbeleef de laatste dag van Festival Dranouter: Festival lokte dit jaar 45.000 toeschouwers

© MD

 • Tom Gheeraert

  Opblaasdolfijnen

  De Wimmen hielden woord. De veertig opblaasdolfijnen waren van de partij.

  De (opblaas)Dolfijntjes

  De (opblaas)Dolfijntjes © TOGH

 • Tom Gheeraert

  Wim Opbrouck: "Vetste Dranouter was de eerste keer in de biertent."

  Wim Opbrouck en Wim Willaert staan na vier jaar stilte opnieuw samen op het podium met De Dolfijntjes. Ze doen maar zes optredens en Festival Dranouter mocht zeker niet ontbreken, want de heren hebben zeer aangename herinneringen van de vorige passage op het festival. Bovendien hebben ze een speciale verrassing in petto voor het Dranouterpubliek. Het volledige interview dat we hadden vlak voor hun optreden lees je hier.

  Wim Willaert en Wim Opbrouck van De Dolfijntjes

  Wim Willaert en Wim Opbrouck van De Dolfijntjes © JL

 • Thomas Dubois

  Onze eerste balans: te jonge kinderen, oude knarren en bier verkopende meisjes

  Straks pikken we nog even De Dolfijntjes mee, maar onze balans is ondertussen al gemaakt! Het was goed, al hadden we toch ook onze bedenkingen. Je leest het allemaal hier.

 • Jeroen Laseure

  Ook de broers Walschaerts tekenen present

  Kommil Foo mag de Clubstage afsluiten

  Kommil Foo mag de Clubstage afsluiten © JL

 • Jeroen Laseure

  Zo kan je het ook samenvatten

 • Jeroen Laseure

  Lees hier straks ons interview met Wim & Wim van De Dolfijntjes

  Onze Man Tom interviewt Wim & Wim

  Onze Man Tom interviewt Wim & Wim © JL

 • Tom Gheeraert

  IN BEELD Smakelijk eten

  Wij gingen de festivalweide in om iets te eten aan een van de vele en gevarieerde foodtrucks. De keuze viel op een gehaktbal van Balls & Glory, maar nieuwsgierig als we zijn gingen we ook eens neuzen in de borden van de andere festivalgangers. De fotospecial vind je hier.

  Etenstijd op Festival Drantouter

  Etenstijd op Festival Drantouter © TOGH

 • Jeroen Laseure

  DJ Deperado mocht donderdag afsluiten. Hij blikt met een goed gevoel terug.

 • Jeroen Laseure

  Wie zijn wij om dat tegen te spreken?

 • Jeroen Laseure

  Wat krijgen we nog?

  De avond loopt sitlaan ten einde, wat staat er nog op het programma? In de clubstage krijgt Kommil Foo de eer om Dranouter Festival af te sluiten. Bears of Legend doen hetzelfde in De Voute, terwijl Kim Janssen om 21 uur de laatste 'viering' doet in de kerk. Op de Mainstage staan om 20.30 uur Gregory Porter en om 22.45 uur afsluiter De Dolfijntjes gepland. Helemaaal afsluiten in Dranouter doet dj Down Under in de Palace om middernacht. Het festivalterrein sluit de deuren om 3 uur vannacht.

 • Jeroen Laseure

  Genieten van Daniel Norgren

  Op dit moment is Daniel Norgren aan zet in de Kayamtent. Door het zonnige weer verkiezen veel festivalgangers het grasveld boven de tent, maar toch zijn er heel wat aanwezigen die genieten van het gitaarwerk. Meer moet dat niet zijn.

 • Thomas Dubois

  Hup Holland Hup!

  De paar Nederlanders die zijn achtergebleven na Doe Maar verenigden zich zondagnamiddag in 't Folk om er naar de EK-finale damesvoetbal te kijken. Daarin neemt gastland Nederland het op tegen Denemarken. Een spannende match waarbij de Nederlanders voorlopig het lijken te halen met 3-2!

  De finale van het EK was live te zien op Dranouter.

  De finale van het EK was live te zien op Dranouter. © Foto TD

 • Jeroen Laseure

  To backstage or not to backstage?

  Zicht vanuit de backstage

  Zicht vanuit de backstage © JL

 • Tom Gheeraert

  In BEELD Verpozen in de zon

  Al drie dagen lang is het perfect festivalweer op Festival Dranouter, maar we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat de zon vandaag het meest van de partij is. Veel mensen genieten dan ook van de festivalsfeer in een aangenaam zomerzonnetje. De fotospecial vind je hier.

 • Tom Gheeraert

  Iedereen ziet iedereen graag in Dranouter

  We zien veel liefde in Dranouter. Iedereen ziet iedereen graag, maar dit viertal gaat daarin wel heel ver.

  Liefde bij Les Poules à Colin in de Clubtent

  Liefde bij Les Poules à Colin in de Clubtent © TOGH

 • Jeroen Laseure

  Wally pakt De Voute moeiteloos in

  Vorig jaar kroonde Wally zich met Tourist Lemc tot een van de revelaties van Festival Dranouter. Reden genoeg voor de organisatoren om hem dit jaar opnieuw uit te nodigen, solo dit keer. De tent van De Voute zal al een hele tijd voor de start van het optreden stampvol.

  Wally begon ingetogen en zag hoe het publiek zichtbaar genoot van zijn nummers in het plat Antwerps. Halfweg de set kwam zijn hit 'Misere' aan bod, luidkeels meegzongen door het pubiek. Het signaal voor Wally om het volume een stuk de hoogte in te draaien. Met het betere gitaarwerk stelde hij enkele nieuwe nummers voor. Er kon zelfs de cover 'Human' van Rag'n'Bone Man vanaf. Het publiek vroeg én kreeg ten slotte nog een bisnummer. "Tot hopelijk heel gauw", zei hij aan het einde van de set. Dat geldt absoluut ook voor ons.

  Een ingetogen Wally

  Een ingetogen Wally © JL

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!