Hannelore Bedert: "Het Dranouter-publiek zorgt voor extra warmte"

04/08/18 om 19:46 - Bijgewerkt om 19:47

Hannelore Bedert was vijftien toen ze voor het eerst naar Dranouter kwam, ondertussen trad ze er ook al acht keer zelf op. "Maar van gewenning is er geen sprake, het is hier altijd iets speciaal", vertelt ze.

Hannelore Bedert: "Het Dranouter-publiek zorgt voor extra warmte"

Hannelore Bedert stond zaterdag al voor de achtste keer op Festival Dranouter. © (Foto JL)

Het was bloedheet in de Clubstage, waar Hannelore Bedert zaterdag in de volle namiddag optrad. Invloed op de sfeer had het niet. "Ik zat er wel mee in", vertelt ze. "Je weet nooit wat het gaat geven, maar het viel goed mee. Ik voelde heel veel appreciatie bij het publiek. Ik weet niet wat het is, maar het publiek op Dranouter zorgt altijd voor een soort van warmte. Ik heb de indruk dat we elkaar versterken, want ik speel hier ook erg graag. Het had geen invloed op de sfeer, maar ideaal was het niet. Iedereen was echt enorm aan het zweten", lacht ze.

Eerste festival

"Dranouter is voor mij altijd iets speciaal", gaat ze verder. "Het was ook voor mij het eerste festival, op mijn vijftiende. Ik ben ieder jaar blijven komen, met de Scouts of de speelpleinwerking, tot ik hier in 2007 voor het eerst moest optreden. We hadden onze vaste stek waar we elk jaar naartoe trokken. En ook later ben ik blijven komen, met de kindjes bijvoorbeeld. Als je zelf moet optreden lukt dat minder vanzelfsprekend, maar geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om naar huis te gaan. Ik wil Gogol Bordello aan het werk zien en dus moet ik wel blijven plakken!"

"Niet in de backstage, maar gewoon op het festivalterrein. Ik heb het geluk dat ik niet zo bekend ben als een Bart Peeters. De mensen herkennen mij wel eens, maar met een zonnebril op valt dat goed mee. Ik zou ook niet willen dat ze mij voortdurend lastig vallen, dan zou ik ook in de backstage blijven. Ik geniet ervan om rustig zelf een concertje mee te pikken."

Delen

"In het najaar komt mijn debuutroman uit, iets waar ik erg naar uitkijk"

Het is een relatief rustige zomer. "We hebben er bewust voor gekozen om enkel de optredens te doen die we echt willen en die goed aanvoelen. We stonden op het Luisterplein tijdens de Gentse Feesten en nu op Dranouter, twee plaatsen waar je weet dat het publiek echt voor jou komt en dankbaar is. In het najaar hebben we dan de theatertournee, dat is een stuk intiemer dan een festivalset. Al hebben we ook nu enkele rustigere nummers gespeeld, dat moet zeker kunnen!"

"Naar huis gaan? Geen haar op mijn hoofd dat daaraan denkt! Straks nog Gogol Bordello kijken!"

"Naar huis gaan? Geen haar op mijn hoofd dat daaraan denkt! Straks nog Gogol Bordello kijken!" © (Foto JL)

Maandag vertrekt ze op reis met het gezin naar Frankrijk. "Ideaal om de batterijen even op te laden voor een druk najaar. Naast de theatertournee hebben we de opnames van de nieuwe plaat van Radio Oorwoud en komt mijn debuutroman uit. Vooral dat laatste is erg spannend, het is toch je eigen kindje dat je aan het grote publiek presenteert. Ik speelde al lang met het idee om een roman te schrijven, maar het werd telkens uitgesteld. Tot het er dan toch van komt. Ik heb er enorm van genoten. Ik ben zelfs al bezig met een tweede boek, maar eerst hopen dat het eerste boek goed aanslaat!"

Bezig blijven

"Die variatie heb ik wel nodig, het is leuk om van project naar project te stappen. Ik zou het moeilijk hebben om een periode niets te doen. Je raakt uit je flow. Bovendien zijn de mensen of programmatoren je snel 'vergeten'. Je moet bezig blijven, maar dat is geen enkel probleem!"

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!