Droogte speelt Festival Dranouter geen parten

02/08/18 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:02

Het was warm en droog de afgelopen, maar Festival Dranouter zal er op 3, 4 en 5 augustus weinig last van hebben. "De regen van vorige week vrijdag was een zegen, het gras op de weide zal groen zijn", zegt directeur Bavo Vanden Broeck.

Droogte speelt Festival Dranouter geen parten

Jake Bugg, Gogol Bordello, Goran Bregovich & The Wedding and Funeral Band, Intergalactic Lovers, Selah Sue, Passenger... Festival Dranouter pakt voor haar 44ste editie uit met een puike affiche. Tussen de gevestigde waarden ook aanstormende talenten zoals Angèle, Portland en Faces On TV. Het belooft dus opnieuw een schitterende editie te worden van het gezelligste festival van Vlaanderen.

Tenzij het weer roet in het eten gooit natuurlijk, maar voorlopig speelde de droogte en de hitte van de afgelopen weken het festival weinig parten. "De hittegolf is vorige week ook in Dranouter gepasseerd. Chapeau voor de medewerkers die in die hitte meegeholpen hebben met de opbouw, want ze hebben serieus gezweet. Maar uiteindelijk is warmte net iets minder lastig dan regen. We zijn wel iets vroeger begonnen 's morgens en hebben een iets langere pauze gepakt over de middag om de warmste momenten van de dag te vermijden. De hoeveelheden water die gedronken werden waren ook hoger dan vorige jaren."

"We hadden ook het geluk dat er vorige week vrijdag veel regen gevallen is in Dranouter, waardoor de bodem weer goed was. Het gras is nog redelijk groen, ik heb nog rossere pelouzen gezien. Ze voorspellen mooi en warm weer voor dit weekend, maar extreme hitte zullen we niet meer hebben. Het hitteplan hoeven we dus niet te ontvouwen, maar sowieso voorzien we opnieuw een waterbar (aan de ingang van De Voute, red.) waar we dagelijks gratis water ter beschikking stellen." (TOGH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!