Thomas Dubois
Opinie

05/08/18 om 22:00 - Bijgewerkt om 18:37

Dranouter 2018: Brihang het kleinste, 't Hof van Commerce het luidste

De 44ste editie van Festival Dranouter zit er stilaan op. Tijd voor een balans in uitersten na een weekend puffen en blazen, maar ook genieten van muziek.

Dranouter 2018: Brihang het kleinste, 't Hof van Commerce het luidste

De heetste

Heel veel mooi vrouwvolk en daar had de zon veel mee te maken. Die was heet, heter, heetst. Of het de warmste editie ooit was, weten we niet. Maar beter weer kan men niet verwachten voor een festival. Misschien was het zelfs iets te warm. Tien op tien alvast voor de weergoden.

Het kleinste

Brihang stond op vrijdag als headliner in de Clubstage. Het gebeurt niet zo vaak dat hij een festival mag headlinen en dus schikte hij in zijn rol. "Als headliner moet je altijd alles erop en eraan hebben, dus heb ook ik mijn eigen confettikanon mee, weliswaar een erg bescheiden", klonk het met een knipoog vooraf. Tijdens het nummer balanceren haalde hij een party popper, dat is een klein handmatig confettikanon, boven en zorgde voor de nodige confetti. Klein, maar fijn!

De knapste

Ook op het podium heel veel schoon volk, maar de knapste volgens ons was toch Angèle. Met haar aanstekelijke ritmes liet ze de Kayam vlot vollopen. Hoogtepunt was haar hit 'Je veux tes yeux', en wij willen gerust wel eens diep in jouw ogen kijken, Angèle. Talent om in de gaten te houden.

Het luidste

Er werd veel gedanst en gezongen, maar echt luid ging het pas bij 't Hof van Commerce. In West-Vlaanderen spelen is altijd een thuismatch en dat was op Dranouter niet anders. 'Kom mor ip', 'Jaloes' of 'Dommestik en Levrancier', allen werden ze uit volle borst meegezongen.

Dranouter 2018: Brihang het kleinste, 't Hof van Commerce het luidste

Het meest vernieuwend

De manier van betalen, dit jaar met de 'Bongs'. Geen geld meer op het festivalterrein, ook de papieren bonnetjes werden verbannen. Alles kon je dit jaar betalen met een chip aan het bandje, opladen kon gewoon via de app of bankkaart. Nu wel niet vergeten om de overschot terug te vragen!

De koelste

Jake Bugg op vrijdagavond. Afsluiten met alleen maar zijn gitaar op een wijze waar Tom Dice nog jaloers op zou zijn. Hij is niet de meest communicatieve en interactie zal nooit zijn beste kant zijn, maar liedjes maken kan hij wel. Ruim een uur tokkelde hij op zijn gitaar, af en toe eens nippend van zijn drankje. Thank you very much! Ook Passenger stond overigens alleen met zijn gitaar op het podium, maar die was dan het tegenovergestelde qua interactie.

De laatste

Zondag 5 augustus, helaas de laatste dag van het festival. Het was opnieuw een topeditie met een record aantal bezoekers (zo'n 51.000) en amper incidenten. Op naar volgend jaar, de 45ste editie!

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!