Bandje opladen? Het lukt, maar je bent best niet dronken

03/08/18 om 17:20 - Bijgewerkt om 17:19

Festival of new traditions, dat is de baseline tegenwoordig van Festival Dranouter. Ieder jaar pakken ze wel uit met een of andere nieuwigheid. Dit jaar weren ze het cash geld volledig.

Bandje opladen? Het lukt, maar je bent best niet dronken

Wie iets wil drinken of eten moest er zeker bij het begin van het festival wat geduld voor over hebben. © (Foto TOGH)

Tot vorig jaar betaalde je op de festivalweide van Dranouter gewoon met papieren bonnetjes voor een pintje en cash aan de eetkraampjes. Dat is dit jaar veranderd, tegenwoordig gebeurt alles cashless. Betalen doe je nu via je bandje, waar een chip aan hangt. Via de app van het festival kan je dan perfect zien hoeveel 'Bongs' je nog hebt.

Vooraf werden de festivalgangers via de officiële kanalen uitgebreid aangespoord om al een aantal bonnetjes te bestellen, om op die manier vlot aan het festival te kunnen beginnen. Het enige wat je moet doen is de app downloaden. Ook via de website kon je 'Bongs' bestellen, ideaal voor de mensen die nog rondlopen met een prehistorische, maar niet kapot te krijgen, Nokia 3310. Het bedrag is gekoppeld aan je ticketnummer, waardoor er normaal geen problemen mee kunnen zijn.

Het nieuwe systeem zorgde ook bij het betreden van het festivalterrein voor wachtrijen.

Het nieuwe systeem zorgde ook bij het betreden van het festivalterrein voor wachtrijen. © (Foto TOGH)

Heel wat mensen deden dit vooraf, maar wie aan de kassa kocht of het vergat/er gewoon niet aan dacht, zoals ondergetekende, kreeg bij het begin van het festival met een serieuze uitdaging te maken. Op zich is de procedure gemakkelijk, je moet maar de stappen volgen, maar soms is het toch zoeken. Zelf hebben we er uiteindelijk een kwartier over gedaan om de juiste code te vinden/ontvangen, de betaling te regelen - lang leve online bankieren - en uiteindelijk een eerste Brugse Zot te gaan halen.

Cashless = dé toekomst

We kunnen ons inbeelden dat iemand die zich op de camping eerst stevig lazarus heeft gezopen, dat is nu eenmaal Dranouter, er een stuk langer over doet. Op het festivalterrein zijn er verschillende standjes waar je - met de kaart, niet cash - geld kunt opladen. De lange wachtrijen op donderdag, en ook nog deels op vrijdag tonen dat we niet de enige met problemen waren.

Maar eens gelukt, gaat het super handig. Pintje bestellen, chip op de lezer en genieten maar. Iedere verandering is aanpassen, maar het is een stap in de goede richting. Cashless naar een festival gaan is de toekomst en Festival Dranouter toont, ondanks het soms geitewollensokken imago, perfect mee te zijn.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!