Wim Soutaer legt met 'Verbonden' zijn ziel volledig bloot

30/03/18 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:34

Exact vijftien jaar na zijn monsterhit Allemaal brengt Wim Soutaer een nieuw nummer uit. Neem me bij de hand is niet alleen de perfecte opvolger van zijn vorige succesvolle single Wachten op Margot, maar ook de voorbode van een nieuw album Verbonden, een cd die vanaf vrijdag 30 maart te verkrijgen is.

Wim Soutaer legt met 'Verbonden' zijn ziel volledig bloot

Wim schreef zelf de tekst en de muziek van alle dertien nummers. Het resultaat : een album waar hij met hart en ziel aan heeft gewerkt, vol melodieuze en dromerige tracks.

In 2003 maakte Vlaanderen voor het eerst kennis met Wim Soutaer, nadat hij op de derde plaats eindigde in de zangwedstrijd Idool op vtm. In dezelfde zomer kwam de single Allemaal uit. Niet enkel zijn allereerste single, maar ook een serieuze hit. Anno 2018 kent iedereen deze songtekst nog altijd van buiten. Met zijn band Soulbrothers brengt Wim ieder weekend legendarische covers op podia in heel Vlaanderen. Tussenin trok de zanger ook naar de studio om te werken aan nieuwe, eigen muziek. Het resultaat is het album Verbonden, waarop een erg persoonlijke en gevoelige kant van de sympathieke zanger te horen is. Zijn recente hits worden aangevuld met heel wat nieuw werk.

Wim Soutaer legt met 'Verbonden' zijn ziel volledig bloot

In het voorbije jaar stond Wim in de hitlijsten met de singles Nummer 1, Dans voor mij en Wachten op Margot. Dat laatste liedje schreef Wim voor het één-programma Sorry voor Alles. Margot, het meisje dat tijdens het programma werd beetgenomen en grote fan is van de zanger, zong zélf de backing vocals van het liedje in. Dit liedje sloeg zo aan, waardoor Wim de beslissing nam om het liedje ook echt uit te brengen. De song haalde moeiteloos de koppositie in de Vlaamse Top 50 én de tracklist van zijn vierde album. Neem me bij de hand - de eerste single van het album - is een erg dansbaar, zomers nummer met een eigentijdse sound. Tussen de dertien andere liedjes : dromerige ballads, die worden afgewisseld met fijne meezingers en liedjes die je doen dromen van zwoele zomeravonden op verlaten stranden. "Omdat ik de liedjes zelf schreef, geef ik meteen ook mijn ziel bloot. Dat maakt het erg spannend, want dit album weerspiegelt voor de volle 100% wie ik ben. De naam van het album Verbonden is trouwens een knipoog naar één van mijn grootste hits : Allemaal."

Op zaterdag 5 mei staat Wim Soutaer, samen met Willy Sommers, op het podium van de Oktoberhallen in Wieze. Tijdens het unieke dubbelconcert brengen ze elk hun grootste hits, maar ze zorgen ook voor duetten. Na een meer dan twee uur durende show volgt een afterparty met The Soulbrothers. Eén ticket kost 40 euro,

(PADI)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!