Willy Sommers raakt publiek met prachtige klassiekers uit ’81-’91

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De jaren zeventig én vooral 1971 was voor Willy Sommers met Zeven anjers, zeven rozen hét jaar van de doorbraak. De jaren tachtig waren voor deze artiest ook niet minder prachtig. Na het verrassende succes – inclusief verlenging – van de Erfgoed 1971-1981 tournee duikt Willy Sommers voor een nieuwe reeks shows nu in zijn jaren tachtig met liveband en veel meezingers. In Erfgoed 1981-1991 werpt Willy zich terug op als de weergaloze zanger van iconische hits, die inmiddels al 47 jaar op het podium staat. Wij waren erbij in het Vrijetijdscentrum in Jabbeke en bestudeerden zijn nieuwe show.

Willy begon zijn show met de gitaar in de hand en het nummer Want bij jou is het goed. Hij zong ook zijn allereerste liedje uit 1971 Het is weer morgen. De zanger stond ook stil bij zijn succesvolle jaar 2017, waarin hij de leeftijd van verstand kreeg (lees : 65 jaar), een platina-album ontving en ook van straat geraakte, met dank aan het programma van Nathalie Meskens. Willy vervolgde met Dans met mij tot morgenvroeg en Het water is veel te diep uit februari 1989. Zangeres Corina zat al die tijd op een stoel. “Ze is in augustus 2017 over haar stofzuiger gevallen. Ik zeg altijd : als je iets niet goed kan doen, dan moet je er niet aan beginnen (lacht). Helaas is Corina nog altijd met haar gezondheid op de sukkel.

Willy Sommers raakt publiek met prachtige klassiekers uit '81-'91

Ze mag niet rechtstaan, maar ze heeft een krachtige stem en doet de optredens toch mee, zittend op een stoel”, zegt de zanger, die al 29 jaar samenwerkt met Corina. Ze brachten Hou van mij en Kijk eens diep in mijn ogen uit 1990, een lied dat hij toen bracht met Wendy Van Wanten, maar nu met Corina. Uit de periode ’81-’91 volgden er ook drie wondermooie slows : Breng ze weer…, Jij en ik, Kom maak haar nog eens blij en breng haar rozen…Voor dat laatste nummer trok Willy de zaal in en zette hij zich plots op de schoot van een vrouw. Haar hartslag ging ongetwijfeld nog nooit zo vlug de hoogte in. Willy kreeg er niet genoeg van. Hij zong Habanero, Ik ben een Vlaamse jongen, Mooie vrouwen lopen nooit in de schaduw, Tranen in de regen… Deel één voor de pauze sloot hij af met zijn superhit Zeven anjers, zeven rozen.

Willy Sommers, samen met zangeres Corina.
Willy Sommers, samen met zangeres Corina.© (Foto FODI)

Na de pauze begon Willy met Laat de zon in je hart. Begin 1989 kwam Als een leeuw in een kooi uit en ook dit liedje mocht niet ontbreken in Jabbeke. Vlaanderen de leeuw werd ook luidop meegezongen net zoals Ik hou van jou zoals je bent en Blijf bij mij de laatste nacht. Tijdens een twist- en rocknummer stelde hij zijn trouwe band voor. Na het nummer Verliefden voor een nacht én Ik ben verliefd op haar zong Willy Geen probleem, het nummer uit zijn jongste album Boven de wolken. Ook Zondag – een nummer dat hij schreef samen met Will Tura en eveneens uit zijn recentste album – mocht niet ontbreken. Vrouwen zagen niet, vrouwen klagen niet… Toch volgens Willy Sommers, die Een wonder van een vrouw opdroeg aan alle aanwezige vrouwen, gevolgd door een danklied tegenover zijn trouwe fans, al 47 jaar lang.

Willy Sommers raakt publiek met prachtige klassiekers uit '81-'91

Willy nam afscheid, er volgde een staande ovatie, zodat de zanger terug kwam om een medley te brengen met allemaal bekende songs, sterke meezingers, zodat iedereen nog eens volledig uit de bol kon gaan. Daarna verdween Willy backstage om zich te douchen en even kort op adem te komen. De zanger vertrok echter nog niet. Hij deelde met de glimlach zeker nog anderhalf uur handtekeningen uit aan zijn trouw publiek. Intussen genoot zijn vrouwtje Cindy in de cafetaria van een glaasje cava en had zoon Luka alle moeite van de wereld om zijn ogen nog open te houden. Maar een avond Willy Sommers, dat is vanaf de eerste tot de laatste seconde genieten, zich ontspannen, zich amuseren. Meezingen tot en met, energie opdoen voor de daaropvolgende dagen. Willy Sommers raakt het publiek met zijn muziek en het publiek raakt Willy Sommers omdat ze zoveel hits spontaan én luid meezingen. Prachtig om te zien, prachtig om te horen.

(PADI)

Willy Sommers na zijn optreden in het bijzijn van onze showbizzmedewerker PADI.
Willy Sommers na zijn optreden in het bijzijn van onze showbizzmedewerker PADI.© (Foto FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier