Willy Naessens en 'zijn' Marie-Jeanne Huysman trouwen in stijl in Elsegem

09/07/18 om 08:52 - Bijgewerkt om 08:51

Elsegem bij Wortegem-Petegem stond op zijn kop, want om en bij de duizend mensen waren van de partij in Elsegem-Dorp om het huwelijk van zakenman Willy Naessens en zijn Marie-Jeanne Huysman bij te wonen, of toch een glimp van al die pracht en praal te mogen meemaken.

Qua weer kon het niet beter en qua stijl kon het ook niet beter. Maar liefst 37 koetsen schakelde Willy Naessens in, die allemaal naar de kerk van Elsegem reden. Eén van die koetsen is een kopie van het rijtuig van prinses Sissi, keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije. Dan spreken we over de periode rond 1800. Wie met een koets toekwam, werd aangekondigd en er werd ook uitleg gegeven over welke koets het ging.

Voor deze streek is zo'n huwelijk heel uitzonderlijk. Iedereen keek met grote ogen naar dat sprookje dat werkelijkheid werd. Er waren ook veel bekende mensen aanwezig, onder wie Bart Kaëll en Luc Appermont, Pieter De Crem, de burgemeester van Wortegem-Petegem, de burgemeester van Kruishoutem, Herman De Croo... De misviering konden de gewone mensen niet bijwonen in de kerk. Buiten stonden er twee schermen: één aan de kerk en één op de parking aan de kerk in een frisse tent met stoelen. Willy (79) en Marie-Jeanne (68) kwamen na hun jawoord naar deze tent. Ze openden de receptie met champagne, hapjes van zijn bedrijf Bourgon, ijsjes... Tijdens de receptie zorgde de plaatselijke harmonie Sint-Cecilia voor een muzikaal intermezzo. Willy en Marie-Jeanne geven vier feesten om hun huwelijk te vieren, met in totaal ongeveer 3.000 genodigden.

(Foto's PADI en Jens)