West-Vlaamse winnaars op Gala van de Gouden K's

03/02/18 om 22:04 - Bijgewerkt om 23:08

Paleis 12 in Brussel zette de deuren wagenwijd open voor de vijfde editie van Het Gala van de Gouden K's. 7.000 jonge Ketnetfans kwamen met ouders of grootouders afgezakt om heel wat bekend volk te zien. Tijdens de show kwam iedereen te weten wie of wat in het afgelopen jaar het populairst was bij de Vlaamse kinderen in de media, showbizz en de sport.

West-Vlaamse winnaars op Gala van de Gouden K's

De zes West-Vlamingen bij Ketnet Musical die wonnen in de categorie Ketnet Programma met v.l.n.r. Seppe L. (Avelgem), Rune (Kortrijk), Marie-Lynn (Oostende), Hayley (Brugge), Laura (Oostende) en Ian (Brugge). © FODI

De Gouden K's werden uitgereikt door o.a. Marie en Victor Verhulst, Adriaan Van den Hoof, Mathias Vergels, Aaron Wade, 'Youtubers' Meisje Djamila en Enzo Knol, rijzende sterren Salahdine Ibnou Kacemi en Soufiane Eddyani, Gers Pardoel, Stan Van Samang, Nora Gharib, Karen Damen, James Cook, Michiel De Meyer, Angeline Flor Pua en Kristel Verbeke. Er waren ook optredens van Gers Pardoel, Regi, Niels Destadsbader, Ghost Rockers, Ketnet Musical Team U.P. en Laura Tesoro.

Alle winnaars op het podium.

Alle winnaars op het podium. © FODI

En hoe deden de West-Vlamingen het? Een van de bekende Vlamingen op de rode loper was Niels Destadsbader. Vier dagen eerder was hij ook present in hetzelfde Paleis 12 toen de MIA's werden uitgereikt. Niels mocht naar huis vertrekken met de award in de categorie Vlaams Populair. "Je hebt een drukke week", zeiden we tegen Niels, want op vrijdagavond trad hij nog op voor een uitverkocht CC Brouckere in Torhout. "Het was super, 't was ook laat toen ik van dat optreden in Torhout thuis was. Deze morgen moesten we hier al vroeg zijn, want ik mag hier mijn single 'Tranen met tuiten' (de soundtrack van de FC De Kampioenen-film, padi) brengen. We moesten dus soundchecken. Maar een drukke week? Helemaal niet. Het is zelfs plezant, dat noem ik ook niet werken. Ik doe het immers allemaal zo graag."

Ann Tuts won met de andere Kampioenen in de categorie film.

Ann Tuts won met de andere Kampioenen in de categorie film. © FODI

Wie we ook op de rode loper zagen passeren, was Ann Tuts, die meespeelt in FC De Kampioenen en die samen met een delegatie van FC De Kampioenen een Gouden K kwam afhalen in de categorie Film. Kozen de Ketnetters Niels Destadsbader als Coole gast ? De kans was groot, maar helaas ging die Gouden Award naar Gio Kemper. In de categorie TV Ster moest Niels Destadsbader het opnemen tegen Staf Coppens, Peter Van de Veire en Laura Tesoro. En de Gouden K ging naar... Laura Tesoro ! Geen Gouden K voor Niels Destadsbader, maar zijn verplaatsing was toch niet voor niets geweest. Tijdens de wervelende show mocht hij immers optreden voor de duizenden aanwezigen in Paleis 12 in Brussel. En niet iedere artiest kan dat zeggen dat hij daar op het podium stond.

Op zondag 4 februari wordt om 8.30 uur op Ketnet Het Gala van de Gouden K's uitgezonden.

(PADI - foto's FODI)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!