West-Vlaamse konijnen stelen de show in sprookjesmusical 'Roodkapje'

31/10/17 om 18:38 - Bijgewerkt op 01/11/17 om 10:20

In de herfst- en kerstvakantie kunnen jong én oud in Capitole Gent gaan kijken naar Roodkapje, de sprookjesmusical met een sterke cast. Deze interactieve sprookjesmusical is een evenement voor de hele familie waarbij je vooral op de konijnen moet letten.

West-Vlaamse konijnen stelen de show in sprookjesmusical 'Roodkapje'

De cast van Roodkapje. © fodi

Na het succes van Doornroosje, Assepoester, Sneeuwwitje en Rapunzel zet Music Hall haar rijke en mooie traditie van sprankelende sprookjesmusicals verder met Roodkapje, de sprookjesmusical. Het alom geliefde sprookje van de gebroeders Grimm wordt onder een fris, eigentijds kapje gestoken, met een Vlaamse cast, veel humor, leuke liedjes en zelfs een aantal gloednieuwe personages.

Roodkapje, de sprookjesmusical, is een gloednieuwe Vlaamse productie van de hand van Brigitte Derks, Chris Van Tongelen en Paul Vermeulen. Samen met een Vlaamse topcast met o.a. Lauren de Ruyck (finaliste K3 zoekt K3, Eurosong For Kids, Galaxy Park), Jo Hens (Familie, De Kotmadam, Grease) en Deborah De Ridder (Op zoek naar Maria, Oliver, Evita, Chaplin...) maken ze er een betoverende sprookjesmusical van.

Delen

De twee konijnen die zich over Roodkapje ontfermen, deden de zaal schateren van het lachen met hun West-Vlaams accent

Tijdens de première genoten de bekende Vlamingen en andere aanwezigen ook van deze musical, die niet enkel de kids maar ook volwassenen aanspreekt. Het verhaal is bekend, maar er werd veel humor in verweven. Er zaten ook accenten tussen van andere sprookjes en verhalen. Wie bang is van de grote boze wolf en niet durft af te komen, moet zeker niet met schrik zitten. Die rol is immers super-grappig en heel leuk gebracht.

Interactie met het publiek

Positief is de interactie met de aanwezigen. De zaal wordt betrokken in de dans en het publiek mag luid roepen om iets te helpen oplossen. De twee konijnen die in het verhaal zich een beetje ontfermen over Roodkapje deden de zaal schateren van het lachen én dat vooral door hun West-Vlaams accent. West-Vlaamse konijnen ?

Jawel! Michaël Zanders (konijn Floppie) is geboren in Oostende, woonde in Brugge en woont nu al vele jaren met zijn echtgenoot in Antwerpen. Charline Cattrysse (konijn Whoppie) is afkomstig van Nieuwpoort en woont nu in Zandbergen bij Geraardsbergen.

Na afloop van de familievoorstelling kunnen de kids op de foto gaan met de sprookjesfiguren tijdens een geanimeerde meet & greet. Kortom, Roodkapje, de sprookjesmusical, is een onvergetelijke belevenis voor iedereen.

(PADI)

Roodkapje, de sprookjesmusical, is in de herfst- en kerstvakantie te zien in Capitole Gent. Er zijn ook al extra voorstellingen op zondag 4 maart en zondag 29 april 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen, dit telkens om 11 of 14 uur. Duur : 75 minuten zonder pauze. Tickets en info : www.musichall.be.

Marjon Hallemans poseert met haar partner en kinderen.

Marjon Hallemans poseert met haar partner en kinderen. © fodi

Sasha Rosen, Davy Gilles en hun zoontje.

Sasha Rosen, Davy Gilles en hun zoontje. © fodi

Zanger Christoff poseert bij vrienden.

Zanger Christoff poseert bij vrienden. © fodi

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!