West-Vlaamse jongeren schitteren tijdens première 'Ridders van de ronde keukentafel'

31/10/17 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:37

In Theater 't Eilandje in Antwerpen ging de familiemusical 'Ridders van de ronde keukentafel' in première. In aanwezigheid van bekende Vlamingen, familie en vrienden vond de eerste live-uitvoering plaats van het succesvolle boek van Mark Tijsmans. Op het podium stonden ook vier West-Vlaamse jongeren, namelijk Thomas Servranckx uit Oostende, Leonie Savaete uit Brugge, Thibaud Dooms uit Stasegem en Camille Dhont uit Wevelgem.

West-Vlaamse jongeren schitteren tijdens première 'Ridders van de ronde keukentafel'

De West-Vlamingen met v.l.n.r. Thibaud Dooms, Leonie Savaete, Camille Dhont en Thomas Servranckx. © Nico

Na afloop - met staande ovatie - is nogmaals duidelijk gebleken dat Vlaanderen barst van het jonge zang- en acteertalent. Maar liefst 28 enthousiaste jongeren - zowel geschoolde als natuurtalenten - gaven het beste van zichzelf op de prachtige choreografieën van Florian Bouttonier. Deze musical - geschikt voor kinderen vanaf tien jaar - neemt je mee op de avontuurlijke reis van Prins Arthur, gespeeld door de integere Kobe Verdonck, vol humor en ridderlijk plezier in het kasteel van Camelot. Arthur's geliefde Gwynevere 'casanova' Lancelot en tegenstander Mordred zorgen ervoor dat de show geen seconde verveelt. Afgekruid met de hilarische wijsheden van Merlijn de tovenaar, vertolkt door de enige oudere in deze show Ludo Hellinx, is deze familiemusical compleet. Ad van Dijk - ervaren muzikaal componist voor deze show - zweepte de show op met een breed gamma van intieme en energieke nummers die niet meer uit je hoofd te krijgen zijn.

Thomas Servranckx uit Oostende.

Thomas Servranckx uit Oostende. © Nico

De cast bestaat uit 28 zang-, dans- en acteertalenten, waarvan de jongste 11 is en de oudste 62 jaar. Onder deze jongelingen tellen we ook vier West-Vlamingen, waaronder Thibaud Dooms en Camille Dhont, beiden 16 jaar jong. Thomas Servranckx (17) kreeg de grotere rol van Tristan toebedeeld. De vrouwelijke hoofdrol Gwynevere wordt door de 15-jarige Leonie Savaete met verve neergezet. Na de première konden we eens kort met haar praten. Leonie speelde al ooit mee in de Ketnet-musical Kadanza Together. "Ik twijfelde niet aan deze rol", glimlacht ze. "Ik keek vooruit, werkte hard en was ervan overtuigd dat het ging lukken. Een tip voor andere jongeren: geef nooit op, doe verder tot je bereikt wat je wilde bereiken. Dat is de wijze raad die ik aan iedere jongere kan meegeven", besluit Leonie, die de studierichting wetenschappen-wiskunde volgt. "Eerst dat diploma, daarna zien we wel."

Leonie mocht de vrouwelijke hoofdrol van Gwynevere vertolken.

Leonie mocht de vrouwelijke hoofdrol van Gwynevere vertolken. © Nico

Alle castleden én natuurlijk ook onze West-Vlamingen deden het uitstekend op het podium. Niet enkel de acteurs en actrices straalden, maar ook hun trotse ouders en terecht. Het zal je zoon of dochter maar zijn die meespeelt. Eveneens een dikke pluim voor Ludo Hellinx, die met zijn rol van toveraar Merlijn aan zijn proefstuk toe was in een musical. Absoluut geslaagd. Tijdens de première viel er geen valse noot te bespeuren, geen valpartijen of stiltes ten gevolge van black-outs. Er werd wel degelijk intensief gestudeerd en daarna gerepeteerd om tot dit schitterend resultaat te komen. Het was ongetwijfeld een huzarenstukje voor regisseur Mark Tijsmans, choreograaf Florian Boutonnier en assistent regie-choreografie Kick Spijkerman om alles in goede banen te leiden, maar de musical staat er en die laat eveneens de mooie muziek van Ad van Dijk tot zijn recht komen.

Op woensdag 1 november kan je de cast tussen 11.30 en 12.30 uur ook live aan het werk zien op de Boekenbeurs in Antwerp Expo. Daarna is er nog een meet & greet met de voltallige cast en regisseur Mark Tijsmans aan de stand van Van Halewyck Uitgeverij.

Ridders van de ronde keukentafel, voorstellingen zijn tot zondag 12 november te zien in Theater 't Eilandje in Antwerpen. Reserveren via www.deepbridge.be.

Regisseur Mark Tijsmans, samen met Ludo Hellinx alias de toveraar.

Regisseur Mark Tijsmans, samen met Ludo Hellinx alias de toveraar. © Nico

De voltallige cast.

De voltallige cast. © Nico

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!