West-Vlaamse inbreng in ‘Roodkapje, de Musical’

Redactie KW

Vanaf vrijdag 12 april tot en met zondag 16 juni is ‘Roodkapje, de Musical’ te gast in Evergem (zes voorstellingen), Knokke-Heist, Leopoldsburg, Lebbeke, Izegem, Alsemberg, Heist-op-den-Berg (twee voorstellingen), Scherpenheuvel, Mol, Oostkamp (twee voorstellingen), Gent (vier voorstellingen), Waregem, Sint-Niklaas, Ninove (twee voorstellingen) en Oostende (twee voorstellingen).

Het Event-Team van Olivier De Meyer en Frederik Naert pakt opnieuw uit met deze musical die in een modern jasje werd gestopt en die telkens wordt gespeeld door een sterke cast, waaronder Liesa Naert (uit Eigen Kweek), Katrien De Becker (uit Thuis en Familie), Dorothy Wuyts (uit Dolfje Weerwolfje) en Liv Van Aelst (uit Doornroosje). Jeroen Logghe (afkomstig uit Diksmuide, woont nu in Antwerpen) speelt de rol van Orgelman Adriaan. Liesa Naert die Tina de Wolf speelt, groeide op in Brugge, maar woont nu in Mariakerke bij Gent. Katrien Allegaert – stagemanagement en decorbouw – woont in Gullegem. Dochter Febe Waroquier helpt ook mee bij Roodkapje, de Musical. Kortom, deze musical is ook een beetje West-Vlaams.

West-Vlaamse inbreng in 'Roodkapje, de Musical'

Het verhaal : De ochtendnevel trekt op. De vroege ochtendstilte wordt onderbroken door muziek. De orgelman staat naast de waterput en laat de mooiste orgelmuziek horen. Zijn blik valt op de waterput en de orgelman herinnert zich die bijzondere dag waarop Roodkapje en haar oma werden bevrijd. Hij neemt de bezoekers mee in een bijzonder verhaal vol spanning met het wolvenpaar Tina en Gerrit. Maar ook in een verhaal van schoonheid en de prachtige liefde, die ontstaat tussen Roodkapje en haar held jager Benjamin. De humoristische wijze waarop dit wordt gebracht, de verrassende decors en de muziek maken Roodkapje, de Musical tot een sprankelende familiemusical voor iedereen vanaf 3 jaar. De voorstelling heeft een duurtijd van 80 minuten en is zonder pauze. Tijdens het persmoment zat de zaal vol met kids, die een wedstrijd hadden gewonnen. De kleine Emanuël uit Zwevegem keek niet graag in de lens van de fotograaf. Marie-Lou Vanderhenst uit Hulste was ook van de partij en vond het een leuke, maar wel korte voorstelling. Wat de kids en ouders zagen, was een voorsmaakje. Pas vanaf 12 april is de Roodkapje, de Musical te zien met start in Evergem.

West-Vlaamse inbreng in 'Roodkapje, de Musical'

(PADI – Foto’s PADI & Daniël)

Info en tickets : www.event-team.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier