Wendy Van Wanten viert 60ste verjaardag in Kursaal Oostende: “Van ‘t jaar 60, nu ben ik bijna 60”

Nu nog voor een lege zaal, op 29 februari ongetwijfeld voor een volle zaal. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zie je ze van ver, dan zou je het niet zeggen én zie je ze van dichtbij, dan zou je het ook niet zeggen: op 6 februari 2020 blaast Wendy Van Wanten 60 kaarsjes uit. 2020 wordt dan ook een feestjaar met als start een show in haar eigen badstad Oostende, waar ze opgroeide en waar ze al zoveel beleefde. Concertenaanzee lanceert op zaterdag 29 februari 2020 de show ‘De Vrienden van Wendy’ in Kursaal Oostende.

Het leven spaarde Wendy Van Wanten alias Iris Vandekerckhove niet. Ze werd geconfronteerd met het verlies van haar lieve manager Danny Dewaele. Er waren de vele verhalen over prins Laurent en haar zoon Clément. Er was de miserie met de oudste zoon Dylan, die plots terug aan mama’s zijde stond en daarna terug wegdeemsterde in de anonimiteit. En vorig jaar kwam dan nog de breuk erbij met haar echtgenoot Frans Vancoppenolle, die na tien jaar het nummer Ga dan van Luc Steeno te horen kreeg en vertrok, maar na een korte periode terug aan haar zijde staat.

En toch bleef Wendy – ondanks al die miserie – altijd glimlachen, kon ze verder rekenen op een hecht team van goede vrienden die haar nog altijd blijven omringen en steunen. Echte vertrouwelingen waaraan ze even haar zorgen kwijt kan. Al die mensen blijven Wendy trouw, blijven van haar houden en zullen er eveneens voor zorgen dat de zangeres volgend jaar een onvergetelijke jaar meemaakt.

Niko Geldhof van Concertenaanzee zei: “2020 wordt een feestjaar voor veel mensen maar ook voor Wendy van Wanten. Onze goede vriendin wordt volgend jaar zestig jaar. Het is een dubbele viering : Wendy wordt 30, Iris ook. We hebben hier twee dames voor de prijs van één.”

Een gezellige onderonsje, inclusief met twee danseressen die op haar feestavond optreden.
Een gezellige onderonsje, inclusief met twee danseressen die op haar feestavond optreden.© FODI

Zit Wendy met angst, het cijfer 60 nadert heel snel?

Wendy: “Geen angst, maar het is toch wel een speciaal getal. Ik zeg altijd fier : ik ben van ‘t jaar zestig, maar nu ben ik bijna zestig. Ik ben dankbaar dat ik zover ben geraakt. Veel mensen geraken er niet, je moet dus dankbaar zijn. Ik heb veel energie en ambitie om er niet aan toe te geven. Het schrikt mij niet af. Ik kan volop genieten. Ik ben er klaar voor om 60 te worden, ik vind het een mooi getal.”

Bijna 60 en nog even knap. Let je op uw voeding? Beperk je alcohol ? Ga je sporten?

Wendy: “Ik ben een bourgondiër. Ik ben opgegroeid met veel frietjes, ik moest altijd frietjes hebben. Als fotomodel ben ik wel gewoon geweest om te doseren. Dat zit in mij. Eet ik een dag frietjes, dan eet ik de dag erna meer fruit. Ik wandel graag in het bos of aan zee met mijn honden. Ik probeer dat drie keren in de week te doen, telkens zo’n 30 minuten. Als je ouder wordt, moet je dat doen. Je mag je niet gaan nestelen in de zetel, alhoewel dat ook gezellig kan zijn.”

Je bent nu nog geen 60, wel 59 en zopas bracht je een nieuwe single uit. Vertel er wat meer over?

Wendy: “Het nummer Mucho Calor, een bloedhete zomer of een bloedhete Wendy, werd gemaakt door Stefaan Fernande (van Nobelprijs) en Filip Maertens (productie). We mikken op een warme, zwoele zomer. Het is een liedje dat je blij maakt, een uptemponummer, het ligt in de lijn van Wendy. Het is opzwepend. Op de vooravond van mijn feestjaar is het een goed moment om de mensen een goed gevoel te geven naar mijn feest toe van 2020.”

Hoorde ik dat goed, jij neemt een duet op met Steve Tielens?

Wendy: “In ‘t begin van ‘t jaar traden we samen op in Riemst. Steve heeft een bepaalde humor. Hij vroeg : zou je het even willen doen met mij ? Ik zei: pardon, maar het ging over een duet dat hij in zijn hoofd had om samen te doen. Ik luisterde naar zijn uitleg. Ik wil jong talent – zoals vroeger ook met Jan Wuytens – een duwtje in de rug geven. Normaal gaan we dus in het najaar dat duet uitbrengen. Met Jo Vally nam ik ooit ook een duet op, met Luc Steeno nog niet. Hij is een goede vriend, dat kan in ‘t feestjaar ook gebeuren, wie weet.”

Wendy Van Wanten, samen met Luc Steeno en Steve Tielens.
Wendy Van Wanten, samen met Luc Steeno en Steve Tielens.© FODI

Kreeg je inspraak in ‘t lijstje met vrienden die gaan optreden op uw show? ‘t Is niet zo’n lang lijstje van vrienden geworden hé?

Wendy: “De show duurt nu al drie uren. Als Oostendse ben ik heel vereerd met deze grootse show. We moesten een keuze maken qua namen. Wendy werd geboren dankzij de Pin Up Club in Nederland. We besloten dus ook een Nederlander aan het lijstje toe te voegen. We kozen voor René Froger. Er zijn ook veel verrassingen.”

2020 wordt een feestjaar. Er komt dus ongetwijfeld ook een nieuw album uit?

Wendy: “Dat mag, maar moet niet. Er zijn tal van projecten die nu al worden uitgewerkt en waarmee we pas volgend jaar uitpakken.”

Oostende ligt je nauw aan het hart. Je bent in deze badstad geboren, je groeide er op…

Wendy: “En ik stond hier als Iris in het progamma van Gilbert Becaud. Ik ben hier ook vaak met het koor geweest. Als kind zat ik dan weer met mijn mama in Kursaal Oostende tussen het publiek terwijl de proclamatie gebeurde van mijn zus. Ik kreeg in deze zaal Gouden Ogen. Er was d’Ostendsche Revue, enz. Er gebeurde in deze badstad én in Kursaal Oostende zoveel. Dit is voor mij een unieke plaats. Ik ben zo gelukkig dat ik hier als zestigjarige in 2020 een eigen show kan neerzetten. Het kan niet mooier zijn, in mijn stad.”

Wendy Van Wanten kreeg bloemen uit de handen van Niko Geldhof.
Wendy Van Wanten kreeg bloemen uit de handen van Niko Geldhof.© FODI

(PADI)

Zaterdag 29 februari om 20 uur in Kursaal Oostende : show “De Vrienden van Wendy”met optredens van Steve Tielens, Jan Wuytens, Jo Vally, Luc Steeno en René Froger & The Frogettes. Presentatie : Poot & Vijverman. Ticketprijzen : 38; 48 en 58 euro (inclusief reservatiekosten). Reserveren : concertenaanzee.be, 070 222 107, Toerisme Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier