Vijf West-Vlamingen spelen mee in het familiespektakel 'Scrooge, de Musical'

17/04/18 om 20:13 - Bijgewerkt om 20:11

Na het succes van Mozart, de Musical presenteert Music Hall ook in het komend theaterseizoen een grootse, kwalitatieve najaarsproductie. Vanaf december 2018 brengen ze Scrooge, de Musical op de planken van de Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent.

Vijf West-Vlamingen spelen mee in het familiespektakel 'Scrooge, de Musical'

Vier van de aanwezige vijf West-Vlamingen met v.l.n.r. Floris Devooght, Charline Catrysse, Jeroen Logghe, Justine Maurau met tussenin de hoofdrolspelers Anouk Rietveld en Warre Borgmans. Baptiste Vuylsteke was verontschuldigd. © .(Foto FODI)

Nadat de Belgische producent enkele jaren geleden Vlaanderen veroverde met Olivier! worden nu alle registers opengetrokken voor een gloednieuwe versie van de ultieme kerstklassieker A Christmas Carol van Charles Dickens. Met in het creatieve team gelauwerde namen als Cornelius Baltus (regie), Frank Van Laecke en Allard Blom (scenario en liedteksten), Dirk Brossé (componist), Dan Potra (decor/kostuums) en Vanni Viscusi (choreo) mogen de verwachtingen terecht hooggespannen zijn. Scrooge of A Christmas Carol is één van de mooiste en bekendste vertellingen ooit en dus vraagt de hoofdrol in dit familiespektakel niet enkel om een acteur van grote klasse, maar ook om een meesterverteller. Een kolfje naar de hand van Warre Borgmans, die in de huid van de verbitterde en gierige Ebenezer Scrooge mag kruipen en zo meteen ook zijn eerste hoofdrol in een musical pakt. Dat is echter niet alles, want ook vijf West-Vlamingen zitten in de cast : Floris Devooght (Hulste), Charline Catrysse (Nieuwpoort), Jeroen Logghe (Diksmuide), Justine Maurau (Koksijde) en Baptiste Vulysteke (Zwevegem).

Producent Geert Allaert gaf uitleg over de nieuwe productie Scrooge.

Producent Geert Allaert gaf uitleg over de nieuwe productie Scrooge. © (Foto FODI)

175 jaar na de publicatiedatum spreekt Scrooge of A Christmas Carol de mensen nog altijd even sterk aan als Charles Dickens tijdgenoten. De allermooiste verhalen kan je dan ook blijven vertellen, telkens weer op een andere, verrassende manier. Music Halls nieuwe familiespektakel Scrooge, de Musical blijft trouw aan wat Dickens in 1843 in A Christmas Carol op de wereld losliet, maar voegt er allerlei nieuwe en spannende elementen aan toe. Daarvoor zorgt een creatief dreamteam. Het gouden trio Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé staan steeds garant voor topkwaliteit. Frank Van Laecke en Allard Blom schrijven het scenario en de liedteksten. Dirk Brossé componeert de muziek in zijn typische zwierige en lyrische stijl. De fantasierijke regie is in handen van de internationaal vermaarde Cornelius Baltus, bekend van o.a. Tanz der Vampire, The Lion King en Chess, met Brigitte Derks aan zijn zijde als regie-assistente. De energie danspassen worden bedacht door Vanni Viscusi, danser in tal van grote musicals en choreograaf van o.a. Tanz der Vampire, Aida en La Cage aux Folles. De prachtige en sfeervolle decors en kostuums zijn het werk van Dan Potra, met een internationaal palmares in het theater en opera om U tegen te zeggen. Zij worden aangestuurd door creatief producent Geert Allaert.

Emily en Ebenezer Scrooge alias Anouk Rietveld en Warre Borgmans in actie tijdens de persconferentie.

Emily en Ebenezer Scrooge alias Anouk Rietveld en Warre Borgmans in actie tijdens de persconferentie. © (Foto FODI)

Voor de veeleisende rol van Ebenezer Scrooge heb je een acteur met grote klasse nodig. Onder andere Albert Finney, Patrick Stewart, Michael Caine en dichter bij huis Luc Philips kropen al in de huid van de vrek. Warre Borgmans is dus in goed gezelschap. De gevierde Vlaamse theater-, tv- en filmacteur van o.a. Team Spirit, Windkracht 10 en Kulderzipken is van alle markten thuis. Ook musicals en familiespektakels zijn hem niet vreemd. Ebenezer Scrooge wordt een kolfje naar de hand van deze meesterverteller. "Dit wordt inderdaad mijn eerste hoofdrol in een musical en dat zorgt wel voor de nodige spanning, zeker wanneer je de omvang van deze productie ziet en de kleppers die zich erover gaan ontfermen.

Ebenezer Scrooge alias Warre Borgmans.

Ebenezer Scrooge alias Warre Borgmans. © (Foto FODI)

Ik wil de producenten alleszins bedanken voor deze kans en het vertrouwen dat zij mij - als onervaren zanger - geven, want de rol van Scrooge lijkt me echt fantastisch om te spelen", zegt Warre Borgmans, die op het podium aan de zijde te zien zal zijn van zijn geliefde Emily alias Anouk Rietveld die al te zien was in o.a. Tanz der Vampire, Jesus Christ Superstar, The Bodyguard, Grease, Efteling, Fame Academy, The Sound of Music, enz.

(PADI)

Scrooge, The Musical is te zien vanaf december 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen en in januari 2019 in Capitole Gent. Tickets en info : www.musichall.be.

Een deel van de cast.

Een deel van de cast. © (Foto FODI)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!