VIDEO West-Vlaamse fans wonen akoestisch concert Jan Smit bij in Winterbar in Antwerpen

15/12/17 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:48

Op zaterdag 10 maart viert de Nederlandse artiest Jan Smit met het Jan en Alleman-concert zijn twintigjarig jubileum in Vlaanderen in het Antwerpse Sportpaleis. Om zich op te warmen voor dit volksfeest gaf Jan een kort, maar uniek akoestisch concert tijdens Antwerpen Wintert in de Winterbar op de Groenplaats in Antwerpen. Wij waren erbij en niet enkel wij alleen.

VIDEO West-Vlaamse fans wonen akoestisch concert Jan Smit bij in Winterbar in Antwerpen

Net voor het begin van zijn akoestische set poseerde Jan Smit bij een groepje fans, waaronder Debby Van Houdt (Brugge), Inge Devos (Izegem), Danielle Cappon (Brugge), Geert Debusschere (Brugge), Tatjana Vancauwenberge (Rekkem) en Brigitte Praet (Rekkem). © FODI

"Drie uur lang reed Krant van West-Vlaanderen vanuit het verre West-Vlaanderen om hier te geraken", zegt projectmanager Kurt Frederickx aan het aanwezige publiek. Enkele minuten later werden we plots overstelpt met West-Vlamingen, die hadden gewonnen bij Radio 2 en die daar ook present waren. Mensen van Izegem, Brugge, Rekkem... waren aanwezig om te genieten van het concert van Jan Smit. Net voor de start van zijn akoestisch optreden sloegen we een babbel met de joviale Nederlander, die we al meerdere jaren kennen. Ons eerste interview met Jan Smit dateert van.... 1997 in het Boudewijnpark in Brugge, toen de toen ongeveer 12-jarige Jan bekendheid verwierf met zijn single Ik zing dit lied voor jou alleen. Wat vliegt de tijd toch vlug voorbij...

"Ik ben blij dat ik deze avond niet buiten moet zingen, want het regent hevig en het is ijskoud", stak Jan Smit van wal. "Ik vind het hier gezellig binnen, samen met mijn twee bandleden en naast de kerstboom. Ik heb nu enkel mijn gitarist en mijn pianospeler meegenomen. Ik speel exclusief voor de aanwezigen twee kerstliederen en ook een drietal liedjes van mijn eigen repertoire. Kerstmis betekent veel voor mij. Vroeger werkte ik op zo'n feestdagen, nu niet meer. Ik ben al ruim 200 dagen per jaar in het buitenland. Ik moet dus vaak mijn gezin missen. Ik neem vrij enkele dagen voor kerst tot de eerste twee weken van januari. Dan doe ik lekker niets, alhoewel ik op vakantie ga met mijn gezin en we vooral van elkaar genieten", knipoogt Jan, die in het voorjaar van 2018 meer dan de handen vol zal hebben met de promotie van de nieuwe cd van Klubbb3 en veel optredens.

Jan Smit tijdens zijn akoestisch optreden.

Jan Smit tijdens zijn akoestisch optreden. © FODI

Met Klubbb3 gaat het alvast heel goed. "Als artiest willen we overal gewaardeerd worden. We hebben nu voor de Nederlandse en Vlaamse markt twee singles opgenomen in het Nederlands. We kunnen dat misschien ook doen in andere talen voor andere Europese landen. Nu staat dat nog niet vast. Met Klubbb3 zijn we echter wel al in vijf landen actief. Florian spreekt geen Nederlands. We hebben hem echt gedrild tot hij het perfect kon zingen." De agenda 2018 zit dus propvol ? "Inderdaad, vorige week bekeek ik nog eens mijn agenda. Druk, druk én nog eens druk. Ik neem zelfs bijna geen vakantie, want mijn werk is al in feite een soort vakantie. Ik doe telkens maar uitstapjes. Ik verheug mij ook al op mijn optreden van zaterdag 10 maart in het Antwerpse Sportpaleis, waar ik niet alleen op de bühne sta. Ook Christoff, André Hazes en K3 zijn van de partij. Wie weet, komt er binnenkort nog iemand bij."

Zaterdag 10 maart, Antwerps Sportpaleis. Ticket kan je bestellen op www.teleticketservice.com, 070 345 345 (Max. 0,30 euro/min).

Een gezellig onderonsje met onder andere Tatjana Vancauwenberge (Rekkem) en Brigitte Praet (Rekkem).

Een gezellig onderonsje met onder andere Tatjana Vancauwenberge (Rekkem) en Brigitte Praet (Rekkem). © FODI

Jan Smit, samen met onze showbizzmedewerker PADI.

Jan Smit, samen met onze showbizzmedewerker PADI. © FODI

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!