VIDEO Pianist Jef Neve: "Lekker Klassiek wordt geen Night of the Proms"

10/05/17 om 22:01 - Bijgewerkt om 22:08

Studio 100 en De Schorre in Boom slaan de handen in elkaar en presenteren op zaterdag 26 augustus een gloednieuw festival: Lekker Klassiek. Het wordt een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau.

VIDEO Pianist Jef Neve: "Lekker Klassiek wordt geen Night of the Proms"

© FODI

Studio 100 wordt geassocieerd met entertainment voor kinderen, maar daarnaast streven ze ook naar een kwalitatief aanbod voor volwassenen, zoals Daens en 14-18. "We willen in de toekomst graag onze expertise aanwenden om ook actief te gaan werken naar een breder publiek. Net zoals 40-45 past Lekker Klassiek volledig in die doelstelling", zegt Anja Van Mensel, CEO van Studio 100 Benelux. Bruno Peeters, gedeputeerde voor Recreatie- en Groendomeinen, voegt eraan toe: "We vinden het een grote meerwaarde dat dankzij Lekker Klassiek ook liefhebbers van klassieke muziek hun weg naar De Schorre vinden én dat liefhebbers van De Schorre hun weg naar klassieke muziek vinden." Luk Lemmens, gedeputeerde voor Cultuur: "De provincie Antwerpen streeft er naar om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Om ook klassieke muziek tot bij een breed publiek te brengen ondersteunen we de organisatie van Lekker Klassiek als opvolger van 'De Schorre betovert'."

Gezelschappen en solisten

Op verschillende podia vind je een waaier van klassieke muziek en dit ook doorheen het domein, dankzij verrassend muzikaal straattheater. Niemand minder dan pianist-componist Jef Neve verzamelde enkele straffe klassieke gezelschappen (O'Brass, Vivente Voce) én solisten (Liebrecht Vanbeckevoort, Anja Van Engeland, Ana Naqé, Francois Soons, Agris Hartmanis). Tijdens het groots slotconcert op het hoofdpodium zullen naast Jef Neve ook de andere solisten het beste van zichzelf geven. Zij worden hiervoor begeleid door het symfonisch orkest La Passione.

VIDEO Pianist Jef Neve: "Lekker Klassiek wordt geen Night of the Proms"

© FODI

Toegankelijke muziek

"Het is de eerste keer dat ik ben aangesteld tot curator van een gastronomisch/klassiek festival", glundert Jef Neve. "We combineren het beste van het leven, namelijk mooie muziek brengen en lekker eten. Dat past ook helemaal bij mij. Voor Lekker Klassiek nodigde ik enkel muzikanten uit die graag eten en drinken, maar alle muzikanten doen dat graag. Thuis opende ik een fles wijn en dacht ik na wat de mensen graag horen wanneer ze op een stoel zitten met een glas wijn, lekker eten en naar muziek luisteren. Die dag brengen we toegankelijke muziek, maar wel topkwaliteit. De keuze van het programma lieten we - hoe egoïstisch ook - afhangen van onze eigen smaak. We brengen en breed programma, maar we zijn geen Night of the Proms. We zijn niet van plan om een wedstrijd te houden tussen koor en orkest. We zijn ook niet van plan om die muziek te pimpelen, want dat doet afbreuk aan de kwaliteit van onze muziek. En als we culinaire topchefs uitnodigen, dan mogen we ook muzikale Top Jef uitnodigen. (lacht) Ik ben blij dat ik ook de eerste keer mag dirigeren. Niet alles, maar toch een ruim deel ervan."

VIDEO Pianist Jef Neve: "Lekker Klassiek wordt geen Night of the Proms"

© FODI

Smakelijk

Naast het oor worden ook de smaakpapillen verwend. Tijdens het festival kan je ter plaatse bij de verschillende foodstands heerlijke gerechten bestellen op culinair hoogstaand niveau. Daar zorgen de topchefs van kookzender njam! voor. Die chefs zullen ook ter plaatse zijn, waaronder Roger Van Damme, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Michaël Vrijmoed, Jan Buytaert, Jan Tournier, Julie Baekelandt, Manuel Wouters, Dagny Ros Asmudsdottir en Quyên Truong Thi. Dominique Persoone uit Brugge: "Kom ik thuis van een festival, dan blijf ik nog muziek horen in mijn hersenen. Die jonge mensen vinden dat heerlijk. Het is leuk om hier eens te zijn, zonder dat podium van Tomorrowland. Er hangt hier nu precies een Dalai Lama-sfeer. We komen naar hier met goede chefs. We zorgen dat het lekker en gastronomisch is. We laten de mensen gastronomisch wegdromen terwijl ze naar heerlijke muziek luisteren."

Info : zaterdag 26 augustus, Provinciaal Recreatiedomein De Schoore in Boom. Tickets en info via deze link.

VIDEO Pianist Jef Neve: "Lekker Klassiek wordt geen Night of the Proms"

© FODI

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!