VIDEO Bandit en Mieke brengen tweede duet 'Jij leeft diep in mij' uit

16/01/18 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:07

Na het succesvolle duet 'Als ik eenzaam ben' van Bandit uit Passendale en Mieke uit Herselt kon een tweede duet niet uitblijven. De zanger en zangeres kozen voor het nummer 'Jij leeft diep in mij'.

VIDEO Bandit en Mieke brengen tweede duet 'Jij leeft diep in mij' uit

Mieke en Bandit met hun Loftrompet. Nu samen op het podium met een tweede single. © FODI

2017 was in vele opzichten een bijzonder jaar voor zangeres Mieke. In september verscheen haar solo-album Parels. Een titel die de lading volledig dekt, omdat er op deze cd alleen nummers staan die een bijzondere betekenis hebben voor Mieke. Zo is het heel persoonlijke En opeens - dat handelt over het trieste lot van Prins Friso - voor Els Smit de aanleiding het verhaal achter deze song op te tekenen in haar koninklijke bestseller De Nieuwe Mode van Oranje. Mieke oogst veel lof in Nederland met deze song en haar bijzondere verhaal.

Waar het aanvankelijk de bedoeling was om enkel een cd te vullen met solonummers, bevat deze cd ook een aantal duetten met zanger Bandit, die onder de titel The Country Sessions zijn terug te vinden op dit album. Omdat er op deze samenwerking zoveel positieve reacties kwamen vanuit de vakwereld en ook van haar trouw publiek, werd besloten van het duet Als je eenzaam bent met Bandit op single uit te brengen. Dit was een schot in de roos. Wekenlang stond deze single hoog genoteerd in de Belgische hitlijsten. In december werd de clip zelfs onderscheiden met de felbegeerde Loftrompet van muziekzender Ment TV voor Beste Videoclip van 2017.

Het kon dan ook niet uitblijven dat er een vervolg moest komen op deze succesvolle samenwerking. In de nieuwe single Jij leeft diep in mij ontmoeten Mieke en Bandit elkaar opnieuw. Wederom een muzikaal hoogstandje van twee bevlogen mensen die muziek lijken te ademen. Ook de 80 minuten durende documentaire Mieke en carrière op Ment TV en RTV scoort geweldige cijfers in kijkdichtheid en ook in waardering. Dat alles heeft ze voornamelijk te danken aan het geloof in wat ze doet, daarbij steeds de grenzen opzoekt en waar kan de lat voor zichzelf en de mensen waarmee ze werkt steeds een beetje hoger legt. Dat werpt alvast muzikale vruchten af.

(PADI)

De single is te koop via iTunes, te bekijken via YouTube, te beluisteren via Spotify en Apple Music.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!